Wordt dit het seizoen van “Het had niet gehoeven” voor FC Tilburg JO9-4?

14 november 2017

Ik wilde graag wachten met het insturen van een verslag omdat ik dacht dat er een overwinning aan zat te komen. Helaas is dat tot heden nog niet gelukt.

Maar dat wil niet zeggen dat wij als begeleiding en vaste kern supporters mogen spreken van totale mislukking.

21-11 Oefenwedstrijd thuis tegen Riel

Doordat we niet meer deelnemen aan de bekercompetitie waren we vrij op zaterdag. Via de wedstrijdsecretaris wisten we een oefenpotje te regelen. Een weekje niet voetballen was geen optie voor de boys. Na lang wachten mochten we helaas concluderen dat de tegenstander niet kwam opdagen. Een enorme teleurstelling natuurlijk. Er zat niks anders op dan een onderling partijtje te spelen. Een team van 10 spelers is dan ineens WEL een voordeel.

28-10 Were di JO9-2 – FC Tilburg JO9-4 (4-3)

Vooral voor de mensen met een LONGA verleden is dit de wedstrijd waar het om gaat. Vergelijkbaar met wedstrijden als Real Madrid – FC Barcelona of AJAX – Feyenoord of om dichter bij huis te blijven Willem II tegen NAC. Kortom we waren bereid om het gras op te eten. Nu moet ik naar alle eerlijkheid wel zeggen dat vooral de ouders dit gevoel hadden en dat de mannen op het veld gewoon een potje willen voetballen en het liefst winnend van dat veld stappen.
En dat beste lezer leken we echt te gaan doen. We wisten al snel een voorsprong te nemen. Maar we verzuimde het af te maken. Het precieze score verloop moet ik u schuldig blijven. Als leider/coach en verslaggever is het lastig alles bij te houden. En er daarna een leuk verhaaltje van maken is best lastig na een week of drie. Afijn een minuut voor tijd stond het 3-3. Lukt het niet winnend dan nemen we met een gelijkspel ook genoeg.

Hier konden we dus met recht zeggen “het had niet gehoeven” Were di schoot echt in de aller-aller laatste seconde de 4-3 binnen.

Complimenten aan het hele team voor de strijdlust en met name Cas die zichzelf aanbood om de hele wedstrijd te keepen.

4-11 FC Tilburg JO9-4 – Audacia (5-8)

Een week later was het de beurt aan Audacia. Doordat we de week ervoor nog vonden dat we ten onrechte hadden verloren hadden we genoeg zelfvertrouwen voor deze wedstrijd. Ook hier kwamen we met 1-0 voor. Tot verbazing van Jasper zelf ging de bal het doel in. Dit kon niet meer fout.

Dat dachten we allemaal maar het ging wel fout. Het stond met de rust maar liefst 1-5 voor Audacia. Een keeperswissel een speech waar Barack Obama een puntje aan kan zuigen zorgde ervoor dat we deze achterstand recht konden zetten tot maar liefst 5-6.

Maar hier mogen we onze lijfspreuk weer roepen: “Het had niet gehoeven”.

Want in plaats van de trekker overhalen en die gasten van Audacia helemaal de vernieling in spelen konden we niet ons niveau vasthouden en moesten we lijdzaam toezien hoe zij de wedstrijd opnieuw deden kantelen. De verkeerde kant op.

Wederom keihard gevochten voor wat we waard waren. Het had niet gehoeven maar als wij zo blijven spelen dan gaan we een keer winnen.

11-11 HMVV JO9-2 – FC Tilburg JO9-4 (7-5)

Het zal toch wel een keer gebeuren? Niet thuis dan maar uit. Voor ons doen een uitwedstrijd aan de andere kant van de wereld. Hoge Mierde.

Wederom met frisse moed starten we de wedstrijd. Maar we zijn er niet bij. Wat de twee wedstrijden hiervoor als vanzelfsprekend was lieten we achterwege de eerste 10 minuten. Strijd leveren. Zonder strijd win je niet.

Maar die time-out die je mag hebben na 10 minuten kwam ons goed uit. Als een wonder lukte het ons om het te herstellen. We kwamen terug van een 3-0 achterstand tot een 3-4 voorsprong. Echt heel knap.

Maar we verzuimde het af te maken. Het zat ons niet mee en de paal en de lat zaten ons in de weg. En om in cliché termen te blijven, Als je het niet afmaakt dan doen zij het.. Op een bepaald moment stond het 5-5.

Ik denk dat ik best namens alle supporters mag spreken. En als ik zeg dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen dan denk ik niet dat ze mij raar aan zullen kijken. Maar ik schrijf het voor de laatste keer op. Het had niet gehoeven. Het hoefde echt niet. Maar het gebeurde wel. 7-5. De teleurstelling is op de gezichten van de spelers te zien.

Toch weer goed gewerkt. Dat is aan de tenues te zien. Een opmerking van de coach. Het helpt ons echt niet als we elkaar de schuld gaan geven. Dat wil ik niet meer zien. Daar hebben we het al over gehad maar ik schrijf het toch maar een keer op.

Volgende wedstrijd is thuis tegen GSBW. Het hoeft niet maar het mag wel.

Theo de Beer