Vertrouwenspersoon FC Tilburg

19 september 2017

Gezien recente (spijtige) berichten over misstanden op en langs de voetbalvelden is het belangrijk te vermelden dat FC Tilburg over een vertrouwenspersoon beschikt.

Natuurlijk is het mogelijk om in dergelijke gevallen de trainer, coach, de (jeugd) coordinator te informeren of je direct aan het (jeugd-) bestuur te wenden. Maar wil je er liever (eerst) in alle vertrouwelijkheid over praten dan kan dat bij de vertrouwenspersoon.

Haar taak is het opvangen en adviseren van mensen die grensoverschrijdend gedrag (hebben)ervaren. Marion de Kock (voormalig voorzitster van RKTVV) heeft deze belangrijke taak op haar genomen.

 

Ik ben Marion de Kock, 45 jaar jong, getrouwd, mama van 5 kinderen en oma van 1 kleinzoon. Al een aantal jaren actief in amateurvoetballand en maak me daarin graag hard voor: een veilig sportklimaat en sporten met plezier voor iedereen.

Dus…. wordt het plezier bij FC Tilburg jou ontnomen door treiteren en pestgedrag, agressie, discriminatie, seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon:

  • Luistert naar de zorg, klacht of het probleem;
  • Zal in samenspraak met de persoon bepalen wat de te   ondernemen stappen moeten zijn;
  • Zal eventueel actief bemiddelen of zoeken naar een oplossing;
  • Zal eventueel doorverwijzen naar hulpverlening.

Uiteraard staat vertrouwelijkheid (en indien gewenst anonimiteit) voorop! Daarom valt de vertrouwenspersoon direct onder de voorzitter.

Vertrouwenspersoon:

Marion de Kock

vertrouwenspersoonfctilburg@gmail.com

(uiteraard mag je me ook persoonlijk aanspreken wanneer je me op de club ziet)

VOETBAL.NL