Van het bestuur

21 september 2017

Beste leden,

En daar gaan we dan…. De competitie start dit weekend en hopelijk is iedereen er klaar voor! Op zaterdag is de aftrap bij de jeugd en deze wordt extra stevig aangezet omdat ook het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg PVKT bij onze vereniging plaatsvindt. Hierover leest u al meer op onze site. Zondag is bovendien hoofdsponsor Blicon op bezoek en vieren we de start bij het eerste team met een voorwedstrijd van de mini’s. Vanaf 13.00 is er tevens een DJ die voor gezellige muziek zorgt.

Achter de schermen is er hard naar deze dag toegewerkt en vallen er steeds meer radertjes op hun plaats. Eelco Moree heeft een leeuwentaak verricht om iedereen van het nieuwe Blicon-tenue te voorzien. Waar dat nog niet gelukt is, zal dit op zeer korte termijn ook nog gaan lukken. Daarnaast is Ad Kops bereid gevonden veel  van de taken omtrent het terrein op zich te nemen en daarmee ontlast hij de veel te kleine groep vrijwilligers die zich tijdens de zomermaanden een slag in de rondte gewerkt hebben. Zij blijven gelukkig ook meehelpen, vele handen maken licht werk. Onze dank voor jullie tomeloze inzet! Toch is ook hier nog uitbreiding van de werkgroep nodig.

Vanaf de seniorenteams druppelen nu ook de aanmeldingen binnen voor ondersteuning van de club. Veel teams hebben gelukkig al iemand die een functie bekleedt en van hen ontvangen we nu nog graag vrijwilligers die fluiten bij de jeugd of een kantinedienst willen draaien. Dan zijn er helaas nog een paar teams zonder leider/ trainer. Helpt u mee dit gat te vullen? De functielijst met daarin alle openstaande functies is geüpdate (zie kopje vacatures). Heeft u interesse, meld u dan aan via info@fc-tilburg.nl

Bij de jeugd is het vrijwilligersbeleid ook opgestart en ook daar zal (in samenspraak met de ouders) gekeken worden naar een passende bijdrage. Ook hier willen we taken als wassen, chaufferen, vlaggen e.d. eerlijk onder alle ouders verdelen, zodat iedereen een steentje bijdraagt en de club niet zomaar een verkapte dagopvang wordt.

Deze week staat ook weer overleg met de gemeente en met Willem II op het programma. Hier is ten opzichte van de vorige update nog geen nieuws te melden. De gemeente houdt in alle communicatie vast aan de planning van 2019 wat betreft de kantine en geeft aan vaart te maken met de tijdelijke kleedkamers en de  verlichting voor veld 3. Met betrekking tot Willem II blijft onze doelstelling overeind, dat we ‘goed gastheerschap’ willen blijven uitstralen en we geloven hierbij in duidelijke afspraken voor alle betrokkenen.

Tenslotte heeft wellicht iedereen al via de media vernomen dat Jermaine de Wind twee dagen na de benefietwedstrijd tussen Willem II en FC Tilburg overleden is. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Voor komend weekend geldt: maak er een sportieve en gezellige competitiestart van en we horen graag van jullie waar extra aandacht nodig is. Vergeet ook vooral de ledenvergadering niet: 30 oktober om 20.00.

Tot ziens langs de velden,