Update juni

17 juni 2018

Zoals iedereen zal weten heeft ons eerste team middels een zeer spannende nacompetitiereeks de plek in de eerste klasse veiliggesteld. De finale zat vol spanning, kansen over en weer en is middels strafschoppen in ons voordeel beslecht. Een compliment voor de selectie en iedereen rondom het team, die er tot het einde aan toe in bleven geloven. Gefeliciteerd!

Dan helaas ook de keerzijde. Een groepje supporters van Madese Boys heeft zich tijdens de wedstrijd bij herhaling schuldig gemaakt aan racisme en discriminatie in woord en daad. Er zijn uiterst beledigende opmerkingen over de huidskleur en afkomst van onze spelers geroepen. Er is met aanstekers, bier en zelfs een fles gegooid en dit alles is helaas het arbitrale trio ontgaan.

Na de laatste strafschop zijn er supporters van Madese Boys en daarna ook van FCT op het veld gekomen en is er een ernstig opstootje geweest. Zulke dingen horen op geen enkel voetbalveld thuis. Toen de rust wedergekeerd was en de politie geroepen, hebben onze ‘gasten’ het terrein ordelijk verlaten, mede dankzij de hulp van onze en hun eigen bestuursleden.

Het bestuur van Madese Boys heeft zich toen ook verontschuldigd voor het gedrag van een deel van hun supporters die toen al huiswaarts reden. Helaas kreeg dit verhaal nog een misselijkmakend vervolg. De supporters hebben bij aankomst het shirtje van Roshendleykapotgetrokken, verbrand en toen als trofee in de kantine opgehangen. Foto’s hiervan hebben ze het internet opgestuurd. Het Brabants Dagblad en de BN de Stem hebben dit vervolgens gepubliceerd.

Als bestuur van FC Tilburg willen wij duidelijk maken, dat deze gebeurtenissen volgens ons compleet indruisen tegen alles waar voetbal voor staat. Wij staan voor respect, sportiviteit en verbroedering. Het bestuur heeft reeds contact gehad met het bestuur van Madese Boys hierover en aangekondigd dat we ons over vervolgstappen gaan beraden.

Racisme en discriminatie horen nergens thuis, dus ook niet op of rondom een voetbalveld. Zo zien wij dat.

Het eerste seizoen van FC Tilburg is er eentje geweest waarin met vereende krachten een mooie stap gezet is. We zijn als club hechter geworden, hebben allerlei prachtige initiatieven ontplooid en hebben ons op het veld een eenheid getoond. Kortom: een goed begin met een hectisch en vervelend einde.

Wij wensen iedereen, jong en oud, alvast een fijne zomer toe. Een mooie gelegenheid even tot rust te komen, te bezinnen en dan met hernieuwd enthousiasme aan het volgende seizoen te beginnen.