Uno Animo – FC Tilburg MO15-1 (3-5)

26 september 2017

!Wat zijn we trots op jullie!

We wisten wat we konden verwachten vandaag. Uno Animo had in de 3 beker wedstrijden 9 punten verzameld en 31 doelpunten voor en 0 tegen.

Vanaf het 1e fluitsignaal was de inzet en felheid 100%. Iedereen hield zich uitstekend aan haar taak. De tegenstander wist niet wat hen overkwam. Sanne was een ware plaag voor hun verdediging en hield constant 2/3 meiden bezig. Daardoor kwam Demi vaak in een 1 tegen 1 situatie en daar maakte Demi goed gebruik van. We kwamen door Sanne op 0-1 na een uitstekende actie (de flikflak om het doelpunt te vieren was goed voor een 8.) Na een afgeslagen corner voor Uno kwamen zij goed het strafschop gebied in en maakte 1-1. Iets later kregen wij een corner en Raissa maakte haar 1e doelpunt. Wij gaan niet zeggen hoe want dan verklappen we de variant voor eventuele volgende tegenstanders ;-). Het mooie is dat we afgelopen woensdag op die variant hadden geoefend.
Na de 1-2 werd Demi gevaarlijk bij de volgende corner. Ze kreeg die voor haar voeten op 11 meter en zonder pardon schoot ze de bal tegen de touwen. Noa was helaas uitgevallen met een blessure. Dat is vooral voor haar jammer want ze speelde met een passie en felheid als Edgar Davids in zijn goede tijd. Maar gelukkig hebben we Chloë nog, die nam de rol van Noa als breker en balafpakker uitstekend over. De backs Senna en Bibi hadden de snelle buitenspeelsters van Uno in hun zak zitten en zaten er bovenop. In het centrum van de verdediging lopen 2 koninginnen bij ons. Maud en Estelle heersten namelijk achterin. Op het middenveld was er ook maar 1 de baas. Misschien met haar leeftijd en lengte 1 van de kleinste maar met haar spel en inzicht de grootste van iedereen. De 4e goal van ons was echt een beauty, Demi tikte in de 16 de bal met haar rechtervoet voorbij haar tegenstander en haalde met links keihard uit in de korte hoek. Echt een sublieme goal.

Tijdens de rust waarschuwden de trainers voor een storm van Uno de 2e helft. En dat kwam deels uit. Uno nam de overhand en kwam terug tot 3-4.Toen kreeg Uno een levengrootte kans op de 4-4 door middel van een gegeven penalty. De penalty ging via binnenkant paal eruit en door uitstekend keeperswerk van Anouk hielden we daarna de voorsprong. Lola was er in de rust ingekomen op een voor haar ongewone positie als rechtsback en deed het prima. Sterre was erin gekomen voor Raissa en leverde ook een prima prestatie en veel inzet.. Natalia was er de 1e helft ingekomen voor Noa en speelde voor het eerst een wedstrijd op een groot veld. Ze begon wat timide. Het was nog even wennen voor haar maar ze liet al wel wat glimpsen zien van haar rust aan de bal en inzicht.

Na de gemiste strafschop en kansen kregen wij wat meer grip op de wedstrijd en na een uitstekende vrije trap van Demi liet hun keeper de bal los en kon Sanne de bevrijdende 3-5 tegen de touwen aan trappen.

Een uitstekend begin van de competie 3 punten tegen een sterke en goed voetballende tegenstander op GRAS (Dames wij herhalen het even op gras!).

Nogmaals wij zijn erg trots op jullie!

Ook willen wij alle ouders/supporters bedanken voor de steun en het vervoer!

De begeleiding.

Ps. Wij zouden jou bijna vergeten maar Mette veel beterschap en we hopen jou volgende week ook weer te zien schitteren.