Trainerswissel

19 februari 2018

Nick van Vugt, trainer-coach FC Tilburg 2, heeft aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen FC Tilburg gaat verlaten en als hoofdtrainer aan de slag gaat bij vv Riel. Nick heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het hoofdtrainerschap ambieert, maar betrachtte altijd zorgvuldigheid in zijn keuzes. Met vv Riel heeft hij de vereniging gevonden die bij hem past. Nick heeft bij FC Tilburg en NOAD laten zien dat hij over de juiste trainerskwaliteiten beschikt, om door te groeien tot een goede hoofdtrainer. Hij heeft dit bewezen toen hij bij NOAD halverwege het seizoen het stokje overnam van hoofdtrainer Harry la Valette en lijfsbehoud van het eerste elftal in de derde klasse veilig stelde. Wij wensen Nick veel succes toe bij vv Riel. Zie hieronder zijn afscheidsboodschap.

Afgelopen week heb ik het bestuur en de spelersgroep van de selectie van FC Tilburg ingelicht over mijn vertrek bij FC Tilburg. Ik ga komend seizoen de uitdaging aan om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij vv Riel. Hier hoop ik de volgende stappen te gaan maken als trainer.

In het eerste seizoen van FC Tilburg ben ik als trainer/coach samen met Joris Jacobs en Jan Lips verantwoordelijk voor het presteren van FC Tilburg 2. In samenwerking met Sofus de Rooij zijn we begonnen aan het bouwen aan een sterke selectie, waarin het DNA zichtbaar zou zijn van zowel NOAD, LONGA als RKTVV. Voor mijn gevoel zijn we hier aardig in geslaagd.

Inmiddels ben ik bezig met mijn 12e seizoen als trainer, waarvan 11 jaar binnen de jeugd en de senioren van NOAD. Na het doorlopen van de meeste jeugdsecties en de selectie is nu het moment daar om deze erg mooie en leerzame periode af te sluiten en een nieuwe stap te maken in een nieuwe omgeving. Ik kijk terug op vele fijne samenwerkingen, goede herinneringen en fijne vriendschappen. Ik wens FC Tilburg erg veel succes in het zetten van hun volgende stappen en het aangaan van de uitdagingen die nog gaan komen.

Tegelijkertijd maken we van de gelegenheid gebruik om jullie te informeren over de situatie rondom het hoofdtrainerschap voor het seizoen 2018-2019. Na intern beraad en gesprekken met hoofdtrainer Sofus de Rooij hebben beide partijen over en weer aangegeven tevreden te zijn over de voortgang bij het eerste elftal en vervolgens de intentie uitgesproken om het lopende contract met 1 seizoen te verlengen. Dit proces heeft veel langer geduurd dan gewenst. De KNVB heeft namelijk recentelijk laten weten, bij wijze van hoge uitzondering, mee te willen werken aan de verlenging van de dispensatie van Sofus de Rooij als hoofdtrainer, mits hij wordt toegelaten tot de noodzakelijke trainerscursus UEFA A. Alle formaliteiten zijn inmiddels afgerond en we zijn in afwachting van de definitieve toelating, waarna de verlenging formeel zal worden geëffectueerd.

Wij zijn van mening dat Sofus de Rooij, zijn staf en spelersgroep, maar ook de trainer-coaches en staf van FC Tilburg 2 en FC Tilburg JO19-1 een bijzonder goede prestatie hebben neergezet. Er staat inmiddels een goede, homogene groep bij FC Tilburg 1, die is samengesteld vanuit LONGA, RKTVV, NOAD en goede spelers van andere verenigingen, die geloof hebben (gehad) in het bouwproces van het eerste elftal. Met dank aan FC Tilburg 2 en FC Tilburg JO19-1, die hierin voortdurend meedenken. Complimenten!