FC Tilburg 1 3 - 4 Prinses Irene 1

19 May 2019 - 14:30 at Spoordijk

FC Tilburg is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie, vanmiddag verloor het in eigen huis van degradant Princes Irene met 3-4.

Met nog maar één wedstrijd op het programma in de competitie, wordt langzamerhand de balans opgemaakt. Het kampioenschap, nacompetitie voor promotie, nacompetitie in de strijd tegen degradatie of degraderen. In dit seizoen kan het allemaal nog gebeuren, en dat houdt het als verslaggever van 013voetbal.nl ook boeiend om het op de voet te blijven volgen. Een seizoen duurt toch wel heel lang, veel ploegen zijn ook blij als ze uit gevoetbald zijn en lekker kunnen genieten van een welverdiende vakantie.
Een ploeg die uitgespeeld is dit seizoen in bijvoorbeeld de eerste klasse C is SC ‘t Zand. De ploeg kende een wisselvallig seizoen, met een lagere klassering dan ze gewend zijn. Uiteraard kan SC ‘t Zand het seizoen nog glans geven, door op vrijdag 31 mei een goed resultaat neer te zetten in de finale van de REGIO 013-CUP tegen SV VOAB.
De andere ploeg in de eerste klasse C is FC Tilburg. De ploeg kende het vorige seizoen, al een lang seizoen, met de nacompetitie in de strijd tegen degradatie als gevolg. In die nacompetitie tikte het veel ploegen weg, waaronder Sarto. Kijkend in deze competitie was het wederom een wisselvallig seizoen, met ontzettend knappe resultaten tegen bijvoorbeeld SC ‘Zand in de uitwedstrijd waar met 0-5 werd gewonnen,  en zo werd er gewonnen van koploper Juliana’31 met 0-1. Het ging ook gepaard met een forse zeperd bij TOP met 7-0, en speelde gelijk tegen een andere laagvlieger Oirschot Vooruit. En dan sta je waar je nu staat, vóór deze wedstrijd derde van onder, nog net boven de streep.
Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op sportpark Spoordijk tegen degradant Prinses Irene. Een heerlijk zonnetje, toch redelijk wat publiek, maar wel een zeer belabberde ‘hybride‘ grasmat, maar dat mocht geen excuus zijn voor FC Tilburg. In onze voorbeschouwing op deze wedstrijd, gaven wij al aan, dat het gevaarlijk is,

tegen een ploeg te voetballen, die vrijuit kan voetballen zoals Prinses Irene. FC Tilburg ook beseffende, dat het vandaag simpelweg moet winnen, en de drie punten graag wil bijschrijven. In de beginfase, waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, het spel golfde op en neer, Prinses Irene had iets meer balbezit, FC Tilburg loert op de snelheid met veel bewegende mensen in de omschakeling. De ploeg van trainer Sofus de Rooij heeft veel behendige voetballers, die een wedstrijd voor je kunnen beslissen, maar ook soms in de cruciale fases niet thuis geven. FC Tilburg begon aardig aan de wedstrijd, en werd een aantal keren in de beginfase gevaarlijk. Bij een rustige opbouw van Prinses Irene probeerde FC Tilburg aan de hand van aanvoerder en sterke kracht Piet Adams de ploeg al vast te zetten.
Na een kwartier kwam FC Tilburg op voorsprong, goed doorgaan over de rechterkant van Piet Adams, gaf voor, en werd ongelukkig binnengelopen door de verdediger van Prinses Irene: 1-0. Op basis van het eerste kwartier een verdiende voorsprong voor FC Tilburg. Na de 1-0, nam Prinses Irene het spel over, en drong FC Tilburg terug op eigen helft. Het begon beter te voetballen, het kreeg meer ruimte van FC Tilburg en werd de nodige keren echt gevaarlijk. Prinses Irene deed zich daarin tekort door niet te scoren. De grootste domper was voor FC Tilburg, de blessure voor de ook genomineerde doelman Rick van Etten voor ‘keeper van het seizoen 2018/2019‘, die naar het ziekenhuis mocht. Het lijkt te gaan om een pinkblessure, het zag er ernstig uit. 1-0 was dan ook de ruststand.
Na rust was Prinses Irene wederom de betere ploeg. Het voetbalde rustig, en meer als team dan FC Tilburg in deze wedstrijd. In de 60e minuut beloonde Prinses Irene zich. De reserve doelman van FC Tilburg maakte een onzekere indruk en ging ook niet vrijuit bij het doelpunt. Prinses Irene voetbalde goed door, en hield de ploeg van trainer Sofus de Rooij onder druk. Net als eerder in het seizoen, is het duidelijk een mentale kwestie. In de 65e minuut viel de 1-2. Net als in de eerste helft werd een drinkpauze ingelast. Hier was duidelijk de grote irritatie en frustratie te zien van een ploeg die knokt tegen degradatie. Na de drinkpauze een betere FC Tilburg, dat schijnbaar de drinkpauze even nodig had, om elkaar even scherp te zetten. Het beloonde zich, door en weergaloze Piet Adams die scoorde: 2-2. Niet veel later, goed doorgaan van Piet Adams, Tim van Broekhoven schoot de bal diagonaal binnen 3-2. Het besef om eens de drie punten over de streep te trekken was er kennelijk niet, FC Tilburg speelde te aanvallend, en vergat te verdedigen. Dit kwam ze duur te staan, want zowaar werd het 3-3. In de 90e minuut nog een knappe kopbal van Steffan Moes, die de lat raakte. Tot overmaat van ramp volgde in blessuretijd nog de 3-4 en verloor FC Tilburg wederom een belangrijke wedstrijd.

Volgende week gaat FC Tilburg op bezoek bij Woezik en is al veroordeeld tot de nacompetitie in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Sofus de Rooij zal moeten beseffen, dat het uit een ander vaatje moet tappen, om dit seizoen niet te degraderen.