SC ‘t Zand 4 – FC Tilburg 5 (1 – 3)

26 september 2017

FC-Tilburg-5 blijft winnen!
Zondag 24-09-17 stond de wedstrijd SC ‘t Zand 4 – FC Tilburg 5 op het programma.
Door de goede resultaten in de beker waren we helemaal klaar voor deze wedstrijd.
We begonnen als volgt:
Op doel stond Davy(da ge bedankt zijt da witte)! Onze eerste keus als Tim niet kan keepen.
In de verdediging van links naar rechts Huib-Jaap-Ton-Niels.
Op het midden veld van links naar rechts Aron-Bart-Bjorn-Gerard.
In de spits begonnen van links naar rechts Roy-Dirk.

Rond de klok van 10 (ja dit was heel vroeg voor sommige) ging het eerste fluit signaal.
Het spelbeeld in de eerste 10 minuten was nogal rommelig het veld speelde hierin een rol.
SC ‘t Zand had dit nieuwe kunstgras veld er pas 1 week inliggen. Hierdoor konden we de bal niet soepel laten gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde raakte we gewend aan het veld en werd het spel beter. Na een prachtige actie van Bart stond Roy op eens 1 op 1 met de keeper die de bal beheerst onder de keeper doorschoot (0-1). Dit zou de rust stand niet moeten zijn geweest want 1 min voor het rust signaal gaf dirk de bal voor en kwam Roy voor een leeg doel te staan. Hij wist hem er helaas niet in te krijgen. Oke (0-1) bij rust niks aan de hand want we hadden de wedstrijd onder controle.
In de rust werden er 4 wissel doorgevoerd:
• Cas kwam erin voor Niels.
• Maykel voor Dirk
• Jorn voor Ton
• En Fraaanske voor Gerard

Ook in de 2e helft was het balbezit voor FC-Tilburg ook deze week werd de tegenstander eigenlijk alleen gevaarlijk door balverlies van ons en konden ze met een counter bij onze 16 komen.
Al vrij snel kwamen we op (0-2) deze keer omdat Maykel met alle kracht een bal binnen wist te houden en hem daarna voorgaf waarna Roy hem achter de doelman verwerkte.
De wedstrijd was gespeeld en na 70 min en 3x buitenspel van Roy in 2 minuten was het Dirk die graag nog zijn goaltje wou mee pikken. Dus werd er gewisseld. Dirk kwam voor Roy.
Een kleine 10 min later werd er een overtreding gemaakt op Bart, hij werd vervolgens op vriendelijke wijze “ouwe lul” genoemd, Tja dat laten we niet ongestraft 5 min laten was het tenslotte de “ouwe lul” die tekende voor de 3-0 nadat dirk net niet bij de bal kon om zijn goaltje ook daadwerkelijk mee te pikken. Bart liet zijn voeten spreken en zo hoort het!

En ja waar het de hele wedstrijd buitenspel aan de ene kant is, is het de ene keer dat wij vlaggen geen buitenspel dit leiden tot de (1-3). Helaas hebben we de reeks van cleansheets niet weten vol te houden. Maar hebben we wel onze eerste 3 punten van het seizoen. Een goed begin van de competitie mannen!

Aankomende zondag 01/10/2017 11:00 uur staat FC Tilburg 5 – ZIGO 5 op het programma.
wij hopen jullie hier natuurlijk allemaal te zien.

Wil jij ook op de hoogte blijven van FC-Tilburg 5 like dan onze Facebook pagina.

Toeschouwersaantal: 5