Rondje -> Theo de Beer

4 juni 2020

Theo de Beer vindt het een eer om genoemd te worden als echte FC Tilburger. Hier de vragenlijst van mij. Met foto uiteraard.

Momenteel geen rondjes in de kantine dus we doen nu een rondje FC Tilburgers ⚪️🟡🔵⚫️
Kom je aan de beurt vergeet ons dan niet te taggen en een foto bij te voegen.

Hopelijk kunnen we snel weer een echt rondje geven.

Elftal vragen aan een FC Tilburger.
1. Stel je zelf eens voor?
Mijn naam is Theo de Beer. Al jaren lid van TSV LONGA en nu dus FC Tilburg. Ik ben 46 jaar en getrouwd met Marith. Ik heb twee kinderen Iris en Jasper waarvan Jasper (de jongste) ook lid is van onze club en voetbalt in JO11-4.

2. Wat doe je bij de club/ In welk team speel je?
Ik ben niet meer actief als voetballer tenzij je die anderhalve pot per jaar bij de veteranen meetelt. Maar ik ben dus coach/trainer van het team van mijn zoon (JO11-4) ik verzorg de ledenadministratie en beheer de website van onze club.

3. Wat zijn je hobby’s buiten het voetbal?
Naast mijn activiteiten voor deze club ben ik redelijk actief in de muziek. Ik speel zelf Bastuba zowel in de carnavalswereld maar ook serieuze (klassieke) muziek bij Koninklijke Harmonie Orpheus. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van rockmuziek en bezoek ik graag concerten en festivals.

4. Bij welke clubs heb je allemaal gevoetbald?
Ik ben een erg honkvast persoon en heb eigenlijk buiten wat invalbeurtjes in het team van Marco Langenhuijzen vorig seizoen nooit ergens anders gevoetbald dan bij TSV LONGA. Maar veel hoger als de lagere “bier”teams ben ik nooit gekomen haha.

5. Wat is je favoriete voetbalclub?
Ik ben erg tevreden met FC Tilburg. Dus die staat bovenaan. Maar Willem II heeft ook wel een speciaal plekje.

6. Waar is het gezelligste clubhuis?
In mijn actieve “carriere” hadden wij als motto. We drinken een biertje in de kantine bij de tegenstander maar daarna gaan we zo snel mogelijk terug naar onze eigen kantine. Daar heb ik dus altijd de meeste tijd doorgebracht. Maar ik vond de kantine van NOAD na potjes van de veteranen of het veteranen toernooi altijd erg tof. Met name het optreden van de Elvis look-a-like staat me nog vers in het geheugen.

7. Wat is je hoogtepunt in je voetbalcarrière?
Als ik eerlijk ben bestaat mijn voetbalcarriere uit voornamelijk sportieve dieptepunten. Één keer heb ik een kampioenschap mogen vieren maar dat was helaas niet met mijn eigen team. In die tijd werd ik regelmatig gevraag bij D-jeugd terwijl ik zelf een E speler was. Misschien kunnen we een keer met het team van mijn zoon een dergelijk feestje meemaken. Maar als ik terug kijk naar mijn actieve periode als voetballer heb ik het echt gewoon leuk gehad en ging ik nooit met tegenzin naar de training of wedstrijd ook al heb ik meer verloren dan gewonnen.

8. Wat is het dieptepunt uit je voetbalcarrière?
Net als dat er niet echt hoogtepunten zijn is er ook niet echt een dieptepunt. Als ik er dan toch een moet noemen is het misschien het einde van het laatste seizoen. Die ging als een nachtkaars uit. Allerlei pogingen om er nog een seizoen aan vast te plakken mochten niet baten waardoor ik besloot om te stoppen zo rond mijn 40e jaar.

9. Welke voetballer is je voorbeeld?
Echte voorbeelden heb ik niet omdat ik al snel door had dat mijn toekomst niet in het voetbal zat. Maar ik ging wel elke week naar LONGA 1 kijken en daar had ik wel spelers waar ik tegen op keek. Toen later die spelers ook bij Willem II gingen spelen was ik daar wel trots op als LONGANEES. Dus dan heb ik het over Fons Malien, Frank van Straalen. Maar Rijn van Duijnhoven mag ook niet vergeten worden. Die is later nog beste keeper van de bundesliga geweest.

10. Wat wil je de mensen meegeven in deze moeilijke tijd?
Dat is een lastige vraag. Probeer positief te blijven (ik heb daar zelf wel moeite mee trouwens) en er is licht aan de horizon

11. Welk FC Tilburger moet de volgende zijn in deze rubriek?
Ik heb niet genoemd als voorbeeld bij vraag 9. Maar als ik een speler mag noemen die echt karakter heeft dan is het Maykel Sterrenburg. Een speler die zijn hele leven bij LONGA heeft gevoetbald en het heeft geschopt tot het eerste elftal. Echt een klasbak. Hem nomineer ik

Ps. Bij vraag 11 mag het niet iemand zijn van je eigen elftal zodat verschillende teams terug komen in dit rubriek.