Overlijden Frits Louer

6 december 2021

Het zal de oudgedienden van TSV NOAD niet zijn ontgaan. Voormalig lid van TSV NOAD Frits Louer is 29 november jongstleden op 90 jarige leeftijd overleden. In het Brabants dagblad van 2 december staat een artikel van zijn overlijden met name gericht op zijn Willem II periode. Maar Frits was eigenlijk een echte NOAD-man. Hij heeft het geschopt tot het Nederlands elftal en dat was in zijn NOAD tijd. Wij wensen de nabestaanden van Frits heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

In de historie van het betaald voetbal van Nederland, www.historiebetaaldvoetbal.nl, staan uitgebreide artikelen van zowel TSV NOAD als TSV LONGA. In het TSV NOAD artikel staat een ook uitgebreid verhaal over TSV NOAD Clubicoon Frits Louer.

Dit artikel is hier integraal opgenomen, zodat jullie allemaal kunnen lezen wie hij was en wat hij heeft gedaan.

Fredericus Joannes (Frits) Louer is geboren in Tilburg op 24 november 1931. Hij speelde in de Eredivisie voor de Tilburgse clubs  NOAD  en  Willem II en kwam drie keer uit voor het Nederlands voetbalelftal, waarbij hij één keer scoorde. Zijn debuut is op 15 november 1952, wanneer ‘Oranje’ met 2-2 gelijk speelt in en tegen Engeland. Op 19 en 30 mei 1954 treedt Louer aan op bezoek bij Zweden (6-1 verlies) en Zwitserland (3-1 verlies). Tegen de Zweden maakt hij zijn enige doelpunt als international. Frits Louer beleefde de sensatie in het Nederlands elftal als vervanger van Abe Lenstra. De Fries weigerde op het laatste moment mee te gaan naar Hull voor een wedstrijd tegen de Engelse amateurs omdat de Keuze Commissie hem weer eens linksbuiten wilde zetten. De jonge NOAD-linksbuiten Louer kwam zelfs in de basis, ten faveure van de eigenlijke Abe-reserve Mick Clavan. De Sportkroniek schreef ‘Zelfvertrouwen ontbrak Louer ten enenmale. Heel jammer, dat deze talentvolle, kwieke speler zo schuchter en bedeesd aan het spel deelnam’.

VOETBAL.NL