Nieuwsupdate mei 2018

17 mei 2018

Voor de meeste teams staan de laatste wedstrijden voor de boeg. Daarna zit het eerste seizoen van FC Tilburg er op.Een bewogen jaar waarin we flinke vorderingen gemaakt hebben en waarin ook nog meerdere zaken niet ‘af’ zijn. Zodra het seizoen erop zit zullen we een verslag geven van de stand van zaken.

Ondertussen vieren we geregeld kampioenschappen bij de jeugd en bij de senioren. Wij wensen de teams die nog in de race zijn natuurlijk veel succes!

JO19-1 en FCT 2 maken zich met een periodetitel op voor een toetje. En FCT 1 heeft afgelopen weekend een mooie stap gezet in richting van direct lijfsbehoud in de eerste klasse. Dat is weliswaar geen ‘must’ voor de vereniging, maar is natuurlijk wel zo mooi voor de spelers en alle begeleiders die hier al een heel jaar zo hard voor werken. Laten we ze allemaal de komende weken ondersteunen!

Het onderzoek van de SPECO studenten heeft aangetoond, dat sommige leden niet goed weten bij wie ze met hun vragen terecht kunnen. Een organogram en een uitgebreide ‘Wie is wie’ lijst komt weldra op de site en in de kantine net als een document dat aangeeft waar je met bepaalde vragen terecht kunt.

Hopelijk is daarmee voorlopig meer duidelijkheid verschaft.

Hoewel de samensmelting van de 3 verenigingen zeker bij de jeugd prima is verlopen willen we graag nog meer samenhang creëren. We denken aan allerlei gezellige activiteiten en toernooien.

De activiteitencommissie kan wel hulp hierbij gebruiken en een toernooicommissie is er tot op heden niet eens. Zeg nou zelf, dat kan toch niet? Dergelijke commissies hoeven het werk echt niet alleen te doen. Veel meer faciliteren zij en zoeken naar leden die een specifiek onderdeel willen organiseren en die leden zijn er genoeg. Geef je dus op, zodat we ook hier samen een stap kunnen maken.

Andere commissies zijn volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Alvast een paar voorproefjes:

De sponsorcommissie heeft een opzet bedacht waarin ieder team 1 reclamebord aan de man brengt. Klink niet te lastig toch? Met zoveel spelers/ ouders kent er altijd wel iemand een bedrijfje dat wil sponsoren. Maar denk eens in wat 53 teams dan voor de club aan inkomsten kunnen genereren?!

De commissie Sportiviteit & Respect heeft deze week al een stukje over de gedragscode en de 10 gouden regels op de site gezet. Een prachtig initiatief waarover iedereen gauw via allerlei wegen meer gaat horen, maar het komt erop neer dat volgend seizoen ieder elftal met elkaar teamafspraken in lijn met deze gedragscode maakt.

De commissie vrijwilligersbeleid zal ook hun stuk weldra aan jullie presenteren. We blijven als club bij het standpunt, dat we samen de vereniging zijn en dat dus iedereen een keer de handen uit de mouwen moet steken voor de club. Invulling volgt.

En er zijn nog meer mooie initiatieven waarover we later meer zullen informeren. Voor nu: succes bij de laatste wedstrijden en we zien elkaar aan de Spoordijk!

Het bestuur

PS: over het vertrek van Willem II is nog niets officieels bekend, maar het heeft er de schijn van dat dit wel definitief gaat zijn. In de gesprekken met de gemeente worden nu plannen zonder Willem II als mede-gebruiker gemaakt en voor ons blijft bij alles de insteek: bouwstart 2019.