Nieuwsupdate december 2018

21 december 2017

Zo vlak voor feestdagen nog een update vanaf de bestuurstafel.

We zijn nu een half jaar als nieuwe vereniging aan de slag en we kunnen de eerste balans opmaken.

In de vele gesprekken met de leden, vrijwilligers, trainers, leiders, ouders en natuurlijk de spelers en speelsters wordt duidelijk dat er nog 1001 dingen anders zouden kunnen en sommige zelfs anders zouden moeten. Toch overheerst het gevoel van tevredenheid. Het is ons samen gelukt om de nieuwe vereniging een succesvolle start en een eigen gezicht te geven. Binnen en buiten Tilburg kennen ze nu ons al. De aftrap van ‘sportiviteit en respect’ op ons terrein droeg hieraan bij en natuurlijk de vele teams die in ons eenheidstenue over de velden rennen. En wat te denken van de teams die binnen een half jaar tot de eerste kampioenen van FCT uitgeroepen konden worden: JO11-1, JO11-2, JO15-1, JO17-2, JO17-4 en JO19-2. Mooi toch?! En ons 1e team heeft bewezen dat je ook zonder dubieuze financiële betalingen gewoon het hoogstgeplaatste amateurteam van Tilburg kunt zijn.

De aanwas bij de jeugd gaat gestaag verder en de doorstart met de seniorenteams is gelukt met zelfs aanmelding van enkele nieuwe teams. De veteranen van NOAD en LONGA hebben op een avond tegen elkaar gespeeld en de stand verklappen we niet, maar dat de 3e helft pas ver, ver na middernacht ophield getuigt van de goede verstandhouding. Ook de clubavond is weer een happening van formaat. Iedere donderdag zijn er zeker 60 mensen en is het voor het barpersoneel iedere keer weer een uitdaging om de sluitingstijd te handhaven. Afgezien van de spelers en trainers hebben we een zeer trouwe biljartgroep en staat er steevast een groepje oudgediende van de drie clubs in de hoek van de bar bijeen om het reilen en zeilen van de club door te nemen.

Tenslotte was ook het Sinterklaasfeest een groot succes. Circa 75 kinderen waren aanwezig en gelukkig wisten de Pieten (ondersteund door een groepje vrijwilligers!) deze enorme drukte in goede banen te leiden.

Ook in het complex zit weer beweging. Door de inzet van Ad Kops en Nico van Oers zijn de kleedkamers weer in een schonere staat en blijven ze zo. Natuurlijk zijn er eindelijk 8 kleedkamers bijgeplaatst en deze zien er van binnen echt mooi uit. Dat willen we ook vooral zo houden. We beschikken dus na de winsterstop over 16 kleedkamers die ook nieuw genummerd zullen zijn. Even opletten dus!

De laatste berichten zijn dat we half januari meer gaan horen over een mogelijk vertrek van Willem II. De gemeente kijkt samen met hen naar een overstap naar het oude RKTVV-terrein. Uiteindelijk zal (vanwege de financiën) de politiek hierover moeten beslissen, dus het gaat nog wel even duren voor we definitief meer weten.

Nu we 7 verlichte velden hebben en 16 kleedkamers gaat onze grootste aandacht weer uit naar de realisatie van het nieuwe paviljoen. Zodra we hierover meer zekerheid hebben laten we dit natuurlijk weten. Wel zijn we met de gemeente en de wijk ook nog bezig om de verkeersveiligheid te vergroten. Vooral de onoverzichtelijke situatie en de hoge snelheden bij de toegangspoort zijn ronduit gevaarlijk. Oppassen dus!

Hoewel er wel groei zit in het aantal vrijwilligers blijft dit een punt van zorg. De na de BLV opgerichte commissie vrijwilligersbeleid is bezig met de uitwerking van de plannen om invulling te geven aan de slogan ‘de club zijn we samen’. Hierover hoort u dus t.z.t. meer. Om de vaste crew te ontlasten kunt u zich natuurlijk altijd aanmelden via de website, dus heb je zin een middagje iets voor de club te doen? Schroom je dan vooral niet.

Op het gebied van sponsoring is te vermelden dat onze hoofdsponsor BLICON ons ook assisteert bij het veiliger maken van de huidige kantine. Dat bleek na 2 ongewenste bezoeken (die vooral veel schade veroorzaakten) helaas  nodig. Ook heeft de sponsorcommissie een groot reclamebord weten te verkopen. Chapeau! Tenslotte hebben we ondertussen al 21 leden voor de club van 100. Het bord hangt in de kantine. Wil je ook graag de club ondersteunen met 50€ per jaar? mail dan met  Aura Laumen (a.laumen@skynet.be)

Op 4 januari is vanaf 20.00 de nieuwjaarsreceptie. We proosten dan samen op het nieuwe jaar en feliciteren de jubilarissen. Je bent er toch ook bij?

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezellig, sportief maar bovenal gezond nieuw jaar toe en hopen iedereen gauw weer op onze club te kunnen begroeten.