JO9-4 nog puntloos in de competitie

2 oktober 2017

De competitie is twee wedstrijden onderweg. Wat kunnen we hieruit leren? “Weinig” is het antwoord.

In een week waarin onze helden twee keer moesten aantreden werd twee keer verloren. De eerste wedstrijd gaf de burger moed. De tweede wedstrijd is van een heel ander kaliber.

Zigo JO9-6 – FC Tilburg JO9-4

Deze wedstrijd werd gespeeld op woensdag 27 september om 18.30 uur. Deze wedstrijd moest ingehaald worden doordat op de oorspronkelijke speeldatum de velden bij Zigo te nat waren.

De coach was zo vrij geweest om de uitslagen van dit team te analyseren om zo een beeld te krijgen van de tegenstander. Ons scoutingsteam is nog niet op orde waardoor we nog geen scout hebben kunnen sturen om wedstrijden van tegenstanders te analyseren.
Dit leek een hele zware dobber te worden. De uitslagen logen er niet om. 9-1, 15-0

Met een klein beetje lood in de schoenen maar met volle moed na een motivatiespeech gingen wij het veld op.
Deze wedstrijd heeft ons geleerd dat we van eigen kracht moeten uitgaan. Want dat is het gene wat onze spelers gedaan hebben twee keer twintig minuten lang. We kwamen redelijk snel achter met 2-0 maar we zijn doorgegaan met fel op de bal spelen en vooral met aanvallen. De tactiek door niet te veel achteruit te lopen wierp zijn vruchten af en we wisten terug te komen tot 2-1. Cas besloot eens een keer te schieten. Met een enorme knal wist hij het net te vinden.

Door een kleine persoonlijke fout scoorde Zigo de 3-1. De kopjes gingen niet hangen en snel werd het 3-2 door een doelpunt van Krijn G.

De resterende minuten werd er niet meer gescoord. De mogelijkheden waren er wel. En eigenlijk als we eerlijk moeten zijn dan hadden we gewoon kunnen winnen deze avond.

Dat gebeurde helaas niet maar supertrots zijn we wel. Het publiek was de grote winnaar.

FC Tilburg JO9-4 – SDO’39 JO9-1

Leuk begin van de wedstrijd waarbij we zelfs nog 1-1 wisten te maken door weer een doelpunt van Cas. Het werd toch 1-3 en 1-4 en 1-5. En toen besloot onze verslaggever er mee te stoppen. (het werd 1-14)

Hier valt geen leuk verslag van te maken. Het was namelijk gewoon niet leuk.

Als twee teams een dergelijk groot klasse-verschil hebben is het voor beide partijen niet leuk. Vaak wordt dan gezegd dat teams die verliezen met zulke cijfers te hoog ingedeeld zijn. Ik ben van mening dat het tegenovergestelde waar is. Teams die vanaf de middellijn een bal bovenin de kruising weten te peren horen niet thuis in de 4e klasse. Hopelijk komen deze tegenstander dan ook niet meer tegen.

Deze wedstrijd vergeten we heel snel.

Zaterdag 7 oktober mogen we naar Berkel-Enschot tegen een tegenstander die we ook tegen zijn gekomen in de beker competitie. Een team wat wel ons niveau heeft.

Dat wordt weer genieten voor de spelers en toeschouwers.

Theo de Beer