JO9-4 laat het publiek de grote winnaar zijn

21 november 2017

18 november. Het mooie van een team van 10 kinderen waarvan er maar zes mogen spelen is dat het niet zo erg is als er een keer een afmelding is.

Daar doen wij dus niet aan. We willen allemaal voetballen dus we zijn er altijd. Mooi.

Deze dag stond in het teken van de thuiswedstrijd tegen GSBW. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Tot nu toe was het thema “het had niet gehoeven” Dat zullen we toch maar eens veranderen.

En hoe. Zoals we in onze teambespreking al te horen hadden gekregen: “We vreten het gras op. En de bal is van ons. En wij schieten hem erin” Daar valt geen speld tussen te krijgen.

Geheel volgens plan kwamen we met 1-0 voor. Zoals u van deze verslaggever gewend bent is hij geen kei in het onthouden van het scoreverloop en wie er een doelpunt had moeten maken. Wat ik wel weet is dat we lange tijd voor hebben gestaan. Waarbij de ruststand 4-3 was?
Eigenlijk hebben we de gehele wedstrijd voor gestaan. Tot een minuut of 5 voor tijd. Het zal toch niet. Maar jawel 7-8 staan we ineens achter.

Alle complimenten voor de veerkracht van het team. Want de koppen laten hangen was een optie maar dat deden we niet. We lieten ons inspireren door de woorden “kom jongens, het kan nog makkelijk het is nog zeker een paar minuten.” En zoals gezegd. Het publiek was de groete winnaar en dan met name onze eigen supporters. Want in de laatste ongelofelijk spannende minuten maakten wij nog 2 doelpunten.

Tot slot de cijfers:

Het publiek – 10: Was zoals altijd weer positief in alle opzichten en dit keer de grote winnaar

Chemsadine – 9: Ging voorop in de strijd en maakte het openingsdoelpunt

Krijn Gouw – 9: Met vier?? Doelpunten toonde hij zich weer een koele afmaker

Cas: – 9: Blijkt ondanks het gebrek aan lengte een goede sta in de weg en heeft veel doelpunten voorkomen. Moet nog wel zelf de kansen afmaken. Had de winnende op zijn schoen maar zag deze gekeerd worden

Casper – 9: Was weer lekker fel op de bal en is op het middenveld onvermoeibaar

Krijn Sprundel – 9: Weet verdedigend zijn mannetje steeds beter te staan. Moet nog wel leren om ook zelf voor zijn kansen te gaan.

Tim: – 9: Gaat in aanvallend opzicht ook meer initiatief tonen. Maar verdedigend een ouderwetse ausputzer

Divanio – 9: Wordt hij zo een ouderwetse rechtsbuiten waar we in oranje behoefte aan hebben. Weet lekkere rushes te maken en er ook een voorzet uit te halen. Verdedigend mag het wel feller en minder afwachtend.

Mounir – 9: Is van alle markten thuis. Nu nog de doelpunten. Dan is het compleet

Chris – 9: Kan goed voetballen. Mooie passeerbewegingen en pikt zijn goaltje mee. Moet nog wel meer tegenslagen kunnen verdragen en de kop omhoog houden als het tegenzit.

Jasper – 9: Voor de tweede keer op rij op doel. Ga er maar staan. En ook nog in de kou. Wat een bikkel