JO9-4 heeft wisselende start

25 september 2017

Zoals altijd aan het begin van een seizoen met kinderen in de leeftijd van 7 en 8 jaar oud is het altijd weer even wennen. Met name bij een fusieclub waar 10 kinderen ineens bij elkaar in een team komen die elkaar soms voor de eerste keer zien. Dat is voor de kinderen spannend. Ik kan u verzekeren ook voor de trainer/coach is dat ook best een spannende tijd.

Op 30 augustus begonnen we met de eerste training. De meeste teams waren een week eerder al gestart. Echter ondergetekende moest nog terugkeren van zijn vakantie waardoor die training nog niet door kon gaan.

Een lekker groepje enthousiaste gasten van 7 en 8 jaar oud die het liefst lekker achter een bal aan hollen. Probeer er maar wat van te maken. Met goede moed zijn we de training gestart om na een half uur een bui van ongekende heftigheid op onze dak te krijgen. Tot en met de laatste draad aan ons lijf waren we drijfnat.

Met eigenlijk dus maar één training gehad te hebben konden we zaterdag erop meteen aan de bak voor de eerste bekerwedstrijd. Weer zo spannend. Want oh jee. We kennen elkaar nog niet echt goed. En dan is daar ook nog eens het feit dat de regels allemaal anders zijn.

Dit seizoen trainen we twee keer per week. De woensdag wordt de training door mijn persoontje gedaan. Op maandag verzorgt Toon (vader van Chris) de training. Ontzettend bedank hiervoor alvast Toon

Ik wil u wekelijks op de hoogte houden met een kort verslag van de wedstrijd van onze jongens….

Onze jongens: Cas, Casper, Krijn 1, Krijn 2, Chris, Chamsedine, Divanio (aka Boogy), Jasper, Tim, Mounir

team JO9-4

2 september: FC Tilburg JO9-4 – SCI JO9-1

Totaal overrompeld door de enorme drukte op de spoordijk (dat waren we niet gewend) zijn we op het trainingsveld aan de wedstrijd begonnen. Het was zo druk meteen het eerste weekend dat alle velden bezet waren op dit stuk echt gras na.
De uitslag doet vermoeden dat SCI een klasse beter was. Nee mensen dat is niet zo. Wat je zag is dat de tegenstander elkaar beter kende die waren al een beetje op elkaar ingespeeld. Daarnaast was goed te zien dat onze jongens moeite hadden met de spelhervattingen. Het goede nieuws daarvan is dat we ze dat goed kunnen leren.
Binnen rap tempo was het al 0-4. Dat leek op een totale afslachting uit te lopen. Echter tot grote vreugde van alle opa’s oma’vaders, moeders en andere bekende langs het veld wisten onze helden terug te komen tot 3-4. De gelijkmaker hing in de lucht. Het is toch wel lastig om 2 keer 20 minuten de concentratie vast te houden. Na een kleine inzinking werd de uitslag bepaald op 4-9.
Vier keer gescoord 3 doelpunten van Krijn 1 ( we hebben 2 jongens in ons team die luisteren naar de naam Krijn) 1 doelpunt van Jasper.
We hebben veel goede dingen gezien maar vooral… we hebben gezien dat ze het naar de zin hadden op het veld. Dat smaakt naar meer.

16 september: Jong Brabant JO9-5 – FC Tilburg JO9-4

Doordat op 9 september alle wedstrijden bij Zigo waren afgelast hadden we een week meer tijd om te trainen. Dat kwam ons goed uit.
16 september dus. Op naar Berkel-Enschot voor onze tweede wedstrijd.
Wat is het leuk om te zien dat de nieuwe spelmanier echt een verbetering is. De jongens komen veel meer aan de bal. En dan niet die enkeling die toevallig gezegend is met net wat meer talent. Nee ik bedoel alle jongens. En ja winnen is echt gewoon leuker dan verliezen. Dat vinden de ouders en de trainer/coach vooral. Maar je merkt het ook aan de spelers.
Met name de eerste helft waren we heer en meester in Berkel-Enschot. Maar voordat we op gang kwamen moesten we eerst even wakker geschud worden. Na deze mokerslag sloegen we keihard terug.
Wederom was Krijn 1 in zeer goede doen. Maar liefst 4 keer wist hij het net te vinden. De andere doelpunten mogen we schrijven op naam van Chris.
Ook de penalty’s werden als volleerde profs in het net geknald. Zelfs een paar in de kruising.

Grote klasse jongens.

23 september Hilvaria JO9-2 – FC Tilburg JO9-4

Onze eerste echte competitiewedstrijd. Vol goede moed naar Hilvarenbeek gereisd. We hadden immers een leuke pot gespeeld een week geleden. Wat kon ons gebeuren…

Ondanks dat we 1 jongens in het team hebben, hadden we deze zaterdag slechts 1 wissel door allerlei omstandigheden. Cas die tot vandaag elke wedstrijd de eerste helft in het doel heeft gestaan had andere verplichtingen. Net als onze tweede keeper Divanio (aka Boogie). We werden gedwongen om over te gaan op plan B. Casper bood zich vrijwillig aan om deze taak op zicht te nemen. En ik kan u vertellen dat hij de taak met met succes heeft volbracht.
Helaas stonden we vlug achter met 4-0 waardoor van een eerlijke wedstrijd geen sprake meer was. Onze helden waren een beetje onder de indruk van het feit dat de tegenstander gewoon gemiddeld een kop groter was. Wederom hebben de vele spelhervattingen ons echt de das om gedaan. Dat heeft gewoon zeker 6 tegendoelpunten opgeleverd. Maar ook weer goede dingen gezien en ze hebben echt wel laten zien dat ze er hard voor willen werken. Dat leverde zelfs 3 doelpunten op. De einduitslag was 12-3. Dat klinkt heftig. Maar het was toch weer genieten langs de kant. Dat had ook met de perfecte weersomstandigheden te maken. Maar ook omdat we de penaltyreeks gewoon keihard hebben gewonnen. Weer een paar schoten in de kruising en een keeper die ze bijna allemaal uit de goal wist te houden.
In de kleedkamer hebben we Casper dan ook getrakteerd op een welverdiend applaus.
Deze tegenstander was gewoon een maatje te groot en staat wat mij betreft gewoon te laag ingedeeld. Er komen nog genoeg wedstrijden waarvan we er zeker een paar zullen winnen of in ieder geval met andere cijfers van zullen verliezen.

Het wordt een leuk seizoen, daar ben ik van overtuigd.

Theo de Beer Trainer/coach JO9-4