FC Tilburg JO9-4 – Zigo JO9-6 (4-11)

19 oktober 2017

Alweer een wedstrijd tegen een bekende. In de bekercompetitie kwamen we Zigo ook al tegen. Toen werd het nipt 3-2 voor Zigo. Deze uitslag geeft de burger moed.

We begonnen fel aan de wedstrijd. De tegenstander was wel wat beter dan wij. Ook beter dan de wedstrijd hiervoor. Redelijk snel kwamen we op achterstand. Maar doordat wij ook fel op de bal waren werd het snel 1-1. Alle pappa’s en mamma’s blij natuurlijk want onze jongens verdienen het om (positief) aangemoedigd te worden. Het mocht niet baten. Het werd 3-1 en 4-1.

Ik moet eerlijk zeggen ik weet het score verloop niet meer. De verslaggever dient bij thuiswedstrijden tevens als spelleider. Die wordt geacht de tijd bij te houden. Het spel te leiden en bijsturen indien nodig. Met hulp van de ouders het veld uitzetten. De jongens proberen bij te sturen in het veld. Wissels bijhouden hoeft gelukkig niet. Maar toch. Al die taakjes draagt er aan bij dat ik het gewoon niet meer weet. Het kost me al moeite om de stopwatch aan te zetten als we beginnen 😉

Wat ik wel weet is dat we vier keer gescoord hebben. Divanio, Krijn Gouw, Chamsedine en een eigen doelpunt maakte ons score aantal tot 4.

Toch vier keer gescoord tegen een team wat gewoon te sterk was. Er zijn wel een paar verbeterpunten:

1.  We lopen nog te veel achteruit als de tegenstander de bal heeft. Hierdoor kan de tegenstander lekker richting doel lopen met de bal. Wat ons vervolgens kansloos maakt. Dat kost ons 4 tegendoelpunten.
  2. Ander punt is dat we bij spelhervattingen ook niet opletten en met onze rug richting tegenstander gaan staan. Ook dat kost ons 4 tegen doelpunten.
  3. In de aanval staan we soms een halve meter bij elkaar. Als we de ruimte opzoeken en vakler op goals schieten scoren we zo een keer of drie vier meer.

Hopelijk leren we van de foutjes die we maken in het veld. Als we bovengenoemde punten uitvoeren de komende wedstrijd verliezen we niet met 11-4 maar winnen we gewoon met 7-5  (heeft u meegerekend?)

Over een paar dagen geen competitie. Maar we moeten nog veel leren dus we gaan lekker vriendschappelijk spelen.

We houden de moed er in. En Toon en ik (Theo) zorgen er voor dat jullie het over een tijdje echt wel snappen.

Theo de Beer