FC Tilburg JO11-3 – Were di JO11-3 (2-4)

4 november 2017

Vandaag hebben we WERE DI JO11-3 als tegenstander. Dit kan wel eens een leuke wedstrijd worden. Vanaf het begin was WERE DI sterk en waren we goed aan het verdedigingen, waardoor Kemal en Sem veel te doen kregen. Ze lostte dit goed op, door slim te spelen. Toon dook als een tijger naar elke bal.  Toch wisten we door goed over te spelen, snel bij het doel van WERE DI te komen. Mert hield goed overzicht en gaf een pass vanuit het middenveld op Tobias. Tobias was erg snel en speelde zijn tegenstaanders uit. Hij gaf een mooie voorzet op Fatih. Fatih aarzelde niet en knalde de 1-0 binnen. Maar WERE DI was erg sterk en het duurde niet lang voor ze de gelijkmaker scoorde 1-1. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde WERE DI nog een keer en was het 1-2 met de rust.

Na even gerust te hebben, begonnen we goed aan de tweede helft. We kwamen snel in balbezit en waren door een haktrukje van Reno zo bij het doel van WERE DI. Maar we konden maar geen doelpunt maken. Iedereen ging er voor om de gelijkmaker te maken. Jorn gaf ook zeer goede ballen, maar het wilde niet lukken. De voetbal wet luid “als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenpartij” en dit kwam ook uit. In plaats van dat wij de 2-2 scoorde maakte WERE DI de 1-3, door super mooi samenspel. Toch bleven we het proberen en na eerst de paal en keeper geraakt te hebben, was het bij de derde keer raak. Mert schoot hem mooi  linksonder in de goal 2-3, “yes” de spanning was weer terug in de wedstrijd. Onze laatste grote kans om gelijk te maken was voor Dain, die met een mooi schot de kruising raakte. Na deze aktie scoorde WERE DI toch nog een keer, dus ging de wedstrijd verloren met 2-4. Vandaag heeft Sem ook voorin gespeeld, zowel linksvoor als spits. Ookal heeft hij zich supergoed ingezet voorin, blijft hij onmisbaar in de verdediging.

Kanjer van de week: Kemal omdat hij heel hard gewerkt heeft in de verdediging.

We hebben er voor gevochten, maar de tegenstander was dit keer beter ……

Ingrid en Jan