FC Tilburg 5 weer op koers voor een toppositie.

10 oktober 2017
Na het onnodige verlies van vorige week tegen Zigo mochten we vandaag aantreden tegen Jong Brabant 6.
In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt. Tim Lamprou na een blessure eindelijk weer in de goal. Huib en Erik op de backposities en Niels en Jorn in het centrum. Frans en Bas op de halfposities en Aron en Bart in het centrum. De Ster vandaag aanvoerder en Bjorn in de spits. Op de bank Roy, Ton en Dirk. De laatste speler van de selectie Ockie schitterde door afwezigheid. Naar het schijnt had hij meer behoefte aan een schoonheidsslaapje.
Na de warming up, vanwege hevige regenval, in de dugout te hebben gedaan, begonnen we goed aan de wedstrijd. JB had weinig te vertellen. Het balletje ging goed rond bij FCT 5 en na 10 minuten aftasten kreeg Maykel de bal goed aangespeeld in de 16 en hij schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek. Na de 1-0 bleef FCT 5 heer en meester en dat leidde al snel tot de 2-0. Weer Maykel, nu met een simpele intikker. De uitstekend leidende scheidsrechter gaf ons een vrije trap op de 16. Laat het nu zo zijn dat wij in de vorm van Bjorn een specialist in huis hebben. Nu helpt het niet dat de keeper de vrije hoek ook echt vrij liet. Bjorn schoot de vrije trap binnen. Prima 1e helft.
Tijdens de rust wisselde we Maykel, Huib en Erik. Niels ging rechtsback spelen Jorn linksback en Ton en Dirk in het centrum van de verdediging. Roy in de spits. De 2e helft waren we ook beter en we kregen veel kansen op 4-0 maar die wou niet vallen. Tot een aanval via links met een goede pass van Bas op de vrijstaande Maykel. Die schoot de bal goed binnen en scoorde zo zijn 3e doelpunt. Even later na een goede aanval op rechts werd Maykel nogal opzichtig vastgehouden binnen de 16. En naast een vrije trappen specialist hebben wij in de vorm van Bas ook penalty specialist. Hij heeft nog niet gemist dit seizoen en is een zekerheidje. Iedereen heeft goed gevoetbald en vandaag was een goede overwinning die ons een 3e plaats op heeft geleverd.
En last but not least FC Tilburg 5 heeft besloten, maar goed voorbeeld van FC Tilburg 9 die de meisjes van MO-11 hebben geadopteerd, om de meiden van MO15-1 (waar Ton en Niels de trainers van zijn) te adopteren. Dat houdt in dat FC Tilburg 5 scheidsrechters gaan leveren voor de thuiswedstrijden van de meiden. Klasse mannen.

VOETBAL.NL