FC Tilburg 5 overwintert in de beker!

18 december 2017

Onze tegenstander in de 8ste finale was OVV’67. Voor vele een onbekende club uit Oosteind. Een dorpje onder de rook van Oosterhout omringt met veel weilanden vol met koeien. De fysieke toestand van de tegenstander doet vermoeden dat groeihormonen in die omstreken niet alleen worden gebruikt voor de veestapel.

FC Tilburg startte afwachtend en het werd al snel een fysieke strijd met veel irritaties over en weer. Na 10 minuten kregen wij wat kansen maar de sfeer werd om wat grimmiger. Behalve fysiek spel begon OVV’67 steeds meer te praten. Na 2 trappen op de achillespees van De Ster werd het hem te veel en was hij erop uit om een geel/zwart varkentje te slachten. Hij mistte de pootjes van het varkentje op een haar, maar de scheidsrechter vond het een rustperiode van 10 minuten waard. FCT 5 bleef makkelijk (gelukkig beschikt FCT nog niet over doellijntechnologie😅) overeind in ondertal. Om even terug te komen op de groeihormonen daar groeien de spieren wel van maar niet de hersenen want na 7 minuten in ondertal vond de geel/zwarte stier van OVV’67 het nodig om Aron van achteren onderuit te schoppen en OVV’67 stond dus ook met 10 man.

In plaats van Ster werd Dirk, uit voorzorg en zelfbescherming, ingebracht. Nu wij een speler meer hadden kregen we kansen. Een vrij trap van Bart stuitte onderkant lat uit het spel. Een halve omhaal van Dirk werd uitstekend door hun keeper, gepakt. In een 1 op 1 duel tussen Eric en hun groeihormonen slikkende keeper kwam de keeper er als winnaar uit.

FCT 5 kwam steeds beter in het spel maar de rust werd met zonder doelpunten bereikt.

In de rust werden Ton, Frans en Ocki gewisseld voor Cas, Bas en Bjorn.

De 2e helft werd het voetballen wat moeilijker gemaakt door OVV’67. Maar de counters van FCT 5 waren ook beter. Tijdens een goede actie op rechts werd de bal laag voorgezet, hun keeper kreeg de bal niet onder controle en Bjorn was er als de kippen (zonder groeihormonen) bij om de 1-0 binnen te schieten.

OVV’67 begin meer met lange ballen te spelen en vanwege de laagstaande zon was dit moeilijk te verdedigen. Uit 1 van die ballen ging hun spits ervandoor maar zijn kans werd uitstekend door Tim gered. Niet veel later kregen we toch de gelijkmaker tegen. Een goede actie van hun spits en niet scherp verdedigd door de verslaggever was voldoende om de gelijkmaker te moeten incasseren.

Daarna gingen wij weer op zoek naar de voorsprong en die kwam er. Na goed druk zetten door Eric speelde hun keeper de bal in de voeten van Bjorn. En die legde de bal met een mooie lob in het netje.

Met nog een kwartier te gaan werd Ton ingebracht voor Niels die niet verder kon. Iets later kwam Gerard er weer in voor Roel die met een blessure het veld moest verlaten. OVV’67 ging nog meer lange ballen spelen en ondanks nog wat hachelijke momenten voor ons doel waren wij dichter bij een doelpunt maar er viel geen doelpunt meer en werd de volgende ronde in de beker gehaald!

Mijn complimenten aan de jonkies Jorn (vandaag helaas geblesseerd) Aron en Bjorn die steeds meer beginnen te wennen aan seniorenvoetbal.

In ons 1e jaar als FC Tilburg 5 gaan we de winterstop in als herbstmeister in de competitie en een plaats bij de laatste 8 in de beker. We zijn dus nog steeds op koers!!!!!