FC Tilburg 10 – SVG 5

28 september 2017

Gisteren was het dan zo ver: de eerste competitie wedstrijd van seizoen 2017/2018. Na 3 oefenpotten met ups en downs was iedereen er klaar voor. Zo leek het….

Na dat de dienstdoenende coach zich had verslapen doordat de pinten er de avond er voor goed in gingen konden we eindelijk aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen. De opstelling was bekend en de warming up werd gedaan onder een lekker nazomer zonnetje. Niets stond een prima voetbalmiddag in de weg. De wedstrijd begon en na een kwartier stonden we al tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Een ongelukkig eigen doelpunt en een prima poeier van afstand. We werden aan alle kanten voorbij getikt door het ervaren elftal van SVG 5. Zelf weinig creërend. Gelukkig hebben we in het elftal een paar vrije trappen specialisten. Paul mocht aanleggen en schoot de bal met een stuit achter de keeper van SVG: 1-2. Tijd om de rollen om te draaien. Helaas ging het niet zo. SVG bleef gevaarlijk en we wonnen weinig tot geen duels en de ballen werden zo weer ingeleverd. Zo ging SVG toch weer met  een marge van 2 de rust in. Rustand: 1-3.

In de rust werd er besproken wat er mis ging, wat we er aan konden doen en er werden wat “poppetjes” op een andere plek gezet. Duels willen winnen, simpel voetballen en elkaars fouten corrigeren.

Vanaf het fluitsignaal voor de 2e helft leek het alsof er een totaal ander FC Tilburg op het veld stond. Iedereen won zijn duels en de bal ging een stuk beter rond. FC Tilburg werd gevaarlijk wat resulteerde in een corner die vanaf de rechterkant met een uitdraaiende trap van Maarten prima op het hoofd van Jasper gelegd werd die zijn 3e van het seizoen binnenkopte: 2-3. Het geloof was terug en dat zag je in ons spel. Kort daarop volgde nog een corner. Deze werd vanaf links door Paul op het hoofd van onze laatst man en absolute vedette Marc ” de ninja” Vugts hard binnen gekopt: 3-3.

Kort daarop volgde een uitbraak van SVG. Een schot werd geweldig gepakt door invalkeeper Bob. Helaas werd de rebound binnengeschoten en zo stond het weer 3-4. In plaats van dat de kopjes gingen hangen werd er volle bal gevoetbald voor de overwinning. Een aantal kansen volgde en uiteindeindelijk schoot Frank de bal binnen na een voorzet van Sander “balletdanser” Heijnen: 4-4. Er hing een overwinning in de lucht en de coach wist dit ook. Hij riep Chris “patrick” Beunis bij zich en gaf hem de laatste instructies voor dat hij hem in het veld bracht in de 83e minuut. Vanuit de rechtsback positie leverde hij in de 90e minuut een heerlijk “bananenvoorzet” af op het hoofd van Frank die deze geweldige voorzet in de verre hoek buiten het bereik van de keeper kopte. Een geweldig doelpunt zoals je ze zelde ziet op het laagste niveau van het Nederlandse voetbal. Alles klopte aan deze goal: “uit het boekje”. De ontlading was groot.

Na een geweldige 2e helft ging FC Tilburg 10 er met de winst vandoor tegen SVG 5: 5-4.

Man van de wedstrijd: Frank van Hal die de laatste 2 belangrijke doelpunten voor zijn rekening nam

Schlemiel van de wedstrijd: Jasper Heefer. Gelukkig doet die wonderspons écht wonderen ?.

VOETBAL.NL