Corona nieuws: selectie negatief getest

21 augustus 2020

Als aanvulling op het krantenartikel in Brabants Dagblad het volgende. Na de oefenwedstrijd van 9 augustus tegen vv Gilze heeft het bestuur van FC Tilburg besloten om uit voorzorg de oefenwedstrijd tegen SC ’t Zand te schrappen en  de spelers en een deel van de staf te vragen  zich te laten testen. Dat is inmiddels achter de rug: iedereen is negatief getest! Loos alarm gelukkig.

Dat drukt ons wel met de neus op de feiten: we zullen nog strenger toezien op de inmiddels duidelijke regels op de club. Kijk ernaar, maar nog belangrijker, handel ernaar. De regels zijn verschillend op het veld, rondom het veld, in gebruik kleedkamers en bij de kantine. Daarnaast gelden andere regels voor de jeugd tot 12 en tot 18 en de senioren.  Zie ook:  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Algemene richtlijnen coronavirus voor sportclubs

• Op het sportveld hoeven sporters, ongeacht hun leeftijd, geen afstand te houden tot elkaar.
  • Buiten het sportveld moeten sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand houden van elkaar. Sporters tot 18 jaar hoeven dat niet. Niemand hoeft afstand te houden van kinderen tot en met 12 jaar.
  • In de kantine krijgt iedereen een vaste (zit)plaats. Reserveren vooraf of bij de deur is verplicht, evenals een gezondheidscheck. Tevens krijgen gasten het verzoek om naam, telefoonnummer en e-mailadres achter te laten (niet verplicht) voor eventueel toekomstig bron- en contactonderzoek van de GGD. Weigert een gast dit, dan mag toegang niet worden geweigerd.
  • Bij buitensporten geldt tot 250 toeschouwers: iedereen krijgt vaste (zit)plaats. Bij meer dan 250 toeschouwers zijn ook reserveren en gezondheidscheck verplicht.

Bron: Algemeen protocol verantwoord sporten – NOC*NSF

Tot slot: Iedere vereniging maakt eigen keuzes over coronamaatregelen. Kijk voordat je gaat op de website van de tegenstander wat die zijn. En reis je samen en vorm je geen huishouden: draag een mondkapje.

Bestuur FC Tilburg