Start trainingen 29 april 2020

28 april 2020

Bericht van Bestuur FC Tilburg

Wat betreft sport heeft het kabinet besloten dat kinderen tot 12 jaar (basisschoolleerlingen) weer buiten aan teamsport-trainingen mogen doen, waarbij ze dan niet op de anderhalve meter hoeven letten. Voor jongeren van 12 tot en met 18 geldt hetzelfde, behalve dat ze wel op anderhalve meter moeten letten.

Lees hier het Protocol verantwoord sporten van NOC-NSF

Dat betekent voor FC Tilburg:

1. We zijn een voetbalvereniging: als het kan wordt er gesport:

• Dat we woensdag 29 april as weer beginnen met trainen voor alle jeugd.
  • Dat niemand verplicht is te komen, alles op vrijwillige basis. Dat geldt voor spelers en voor trainers.
  • We starten in een vakantieweek: bouwen eventueel alles verder uit
  • Dat met name voor de boven 12 jeugd nieuwe trainingsvormen moeten worden gevonden.

2. We houden ons aan de regels die door de Rijksoverheid en gemeente Tilburg zijn opgesteld en het protocol van NOC/NSF*

• Dat wie ziek is of snottert thuis blijft
  • Dat iedereen voor en na de training afstand houdt en luistert naar de aanwijzingen
  • Dat alle kinderen en jeugd direct naar het goede veld loopt
  • Dat ouders rond het veld niet welkom zijn: mogen naar huis of in de auto
  • De kantine is niet open
  • Niemand kan gebruikmaken van de kleedkamers

3. We zijn streng op de afspraken en flexibel in het eventueel bijstellen en evalueren dit met elkaar:

• We doen dit samen
  • We spreken elkaar aan op ongewenst gedrag
  • We laten iedereen zelf de keuzes maken die bij die persoon past
  • We staan als vereniging altijd open voor verbeteringen en wijzigingen
  • Trainers en leiders informeren elkaar en teams via de verschillende appgroepen.

Kinderen die komen trainen, trainen ook. Ook als er van het eigen team weinig kinderen zijn of de eigen trainer niet aanwezig is.

* Iedereen leest het protocol en dat wordt voorafgaande aan de training ook nog met de jeugdspelers besproken

Het bestuur heeft een nieuw trainingsschema gemaakt. Deze is HIER te vinden.