Nieuwsupdate mei 2019

20 mei 2019
De laatste loodjes en voor sommige teams het uur van de waarheid… Er zijn zowel bij de jeugd als bij de senioren nog verschillende teams die strijden voor de prijzen of juist om degradatie te ontlopen. Wij wensen hen veel succes tijdens hun laatste wedstrijden.
Ondertussen kunnen we bij de vrouwen FCT1 feliciteren met het kampioenschap en bij de mannen zijn zowel FCT2 als FCT3 kampioen.
Na lang zoeken en met behulp van Corné Langenhuijsen en de jeugdcoördinatoren denken we de juiste man gevonden te hebben om de rol van Jeugdvoorzitter binnen het bestuur op zich te nemen. Het betreft Jules Constant, vader van een jeugdspeler. Jules zal zich vooral richten op het verduidelijken en verbeteren van de structuren en procedures. Hoewel hij pas bij de ALV in september officieel door het bestuur voorgedragen kan worden, zijn wij erg blij dat hij zich nu al inzet. Het is nu immers een zeer drukke tijd, waarin er heel veel voor de start van het volgende seizoen geregeld moet worden.
Afgelopen vrijdag was de jaarlijkse vrijwilligersavond. Dé avond waarop de vereniging haar vrijwilligers bedankt voor hun steun in het afgelopen seizoen. Zo’n circa 60 vrijwilligers waren, deels met hun aanhang, aanwezig. Het was een gezellige avond en het was nog lang onrustig aan de Spoordijk. Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet dit seizoen en hopen dat ze ook volgend seizoen de club weer zullen ondersteunen. Zonder hen houdt het namelijk gewoon op… Ook bedanken wij de partners van onze vrijwilligers, want zij moeten hen nogal eens missen thuis. DANK JULLIE! Mocht je nou volgend jaar erbij willen horen, meld je dan aan via info@fc-tilburg.nl. Voor iedereen is er altijd wel een leuke taak te vinden die bij hem/ haar past met de frequentie die het beste uitkomt.
De actie ‘maak je punt’ heeft minder ondersteuning gekregen dan gehoopt. Met circa 5.000 buurtgenoten en 1.150 FCT-leden  hadden we echt boven de 1.000 ‘handtekeningen’ uit moeten kunnen komen. De teller blijft nu onder de 400 steken. Gelukkig was dit wel ruim voldoende om afgelopen zaterdag 11 politici op ons complex te mogen ontvangen. Samen met Lout Donders (voorzitter van de wijkraad Armhoefse Akkers) hebben we de politici bij de ingang van het complex tekst en uitleg gegeven. Dat er zich tijdens deze 30 min. uitleg meerdere keren een gevaarlijke situatie heeft voorgedaan heeft ons punt goed overgebracht bij de verschillende politieke partijen. We hebben dus goede hoop, dat er in de zomerperiode “veiligheidsverbeterende maatregelen” getroffen gaan worden.En passant hebben we ook de verplaatsing van de kantine ter sprake gebracht. Zodra dit namelijk afgerond is, kan de huidige kantine plaatsmaken voor een parkeerterrein. Dan is parkeren tussen de bomen of langs het kanaal niet meer nodig, wat de veiligheid ten goede zal komen.
Komende vrijdagavond is het tijd voor de ‘kanaalcup’! De veteranenteams van NOAD, LONGA en RKTVV zullen in een minitoernooi strijden om deze felbegeerde prijs. Natuurlijk zal er daarna ruimschoots in de kantine nagepraat gaan worden onder het genot van een drankje. Bent u erbij?
Iedereen nogmaals veel plezier en succes bij de laatste wedstrijden!