Nieuwsupdate januari 2019

25 januari 2019

Beste leden,

Zo in het nieuwe jaar natuurlijk de beste wensen voor iedereen! Dat het een gezond, sportief en gezellig 2019 moge worden. Er zijn ook nu al weer een aantal punten vanuit het bestuur:

Veiligheid eerst!

Afgelopen week heeft zich wederom een ongeluk voorgedaan bij de ingang van ons complex. Tot nu toe zijn er 2 aanrijdingen met (geringe) schade geweest, maar deze keer was het goed mis. Een speler van de JO17-3 is aangereden door een auto en daarbij maar liefst over de auto gevlogen. Onze speler heeft daarbij een hoofdwond opgelopen en wij wensen hem en zijn familie veel sterkte.

Gezien de klap en de snelheid van de auto had het echter nog veel erger af kunnen lopen en we willen onze leden nogmaals op het hart drukken het complex met veel aandacht voor het verkeer te verlaten.

Natuurlijk hebben we hierover contact met de gemeente en de politiek gehad. Het is ongelofelijk dat we als FC Tilburg reeds in oktober 2017 een uitgebreid verslag met foto’s bij de gemeente ingediend hebben om op de gevaarlijke situatie te wijzen. Na 4 herinneringen van ons, druk vanuit de politiek en de buurtraad is er uiteindelijk voor gekozen om de weg voor de in-/uitgang te verhogen. Auto’s worden dan gedwongen stapvoets onze in- en uitrit te passeren. Dit project zit echter al sinds de nazomer in de “aanbestedingsfase”. We blijven er bij de gemeente druk op houden, maar helaas is er zelfs nu nog geen haast te bespeuren.

We willen er jullie ook nogmaals op wijzen dat het parkeren naast de ingang het zicht voor alle verkeersdeelnemers belemmerd. Ook als de auto ‘braaf’ tussen de bomen geparkeerd staat. Gelieve dus vooral ook gebruik te blijven maken van de parkeerplaats op het complex zelf. Deze is vaak maar halfvol terwijl het langs het kanaal vol staat.

Jeugd Voetbal Trainer Coach – JVTC van start!

Één van de doelen voor dit seizoen is om de breedtesport verder te bevorderen. Daarvoor willen we meer sturing en ondersteuning gaan bieden aan de ‘lagere teams’ en dan met name de jeugd.  In dat kader is het project JVTC gestart. In een vijftal bijeenkomsten kunnen trainers en coaches van de jeugdteams o.l.v. de KNVB-docent hun kennis en vaardigheden vergroten. De eerste bijeenkomst was afgelopen donderdag en was een groot succes. Naast de deelnemers waren er ook veel ouders komen kijken en de meiden van de Mo-13 hadden het geluk de proefpersonen te mogen zijn. Deze cursus blijven we ook in de toekomst aanbieden, dus geef je op via de coördinatoren als je interesse hebt.

Nieuwjaarsreceptie en Après-Ski toernooi

De nieuwjaarsreceptie was goed bezocht en onder het genot van een drankje en een bitterbal hebben we een viertal leden met hun jubileum kunnen fêteren.

En we beginnen het nieuwe jaar al 2 jaar met het après-ski toernooi. Het regende op 13 januari en er stond een gure wind…. Maar in de kantine (annex après-skihut) was het bere gezellig! Ondanks de regen waren er genoeg spelers om een verdeling in 4 teams te maken en een toernooi te houden. Daarna was er warme soep en muziek om lekker bij te kletsen. Het zal aan de regen gelegen hebben, maar bij het ‘aprés voetbal’ waren er beduidend meer leden aanwezig dan op het veld…… We bedanken de organisatie voor de gezellige middag en gave aankleding.

Trainingsschema bij afgelastingen

Het onstuimige weer houdt voorlopig nog even aan en afgelastingen zullen zo nu en dan voorkomen. Houd de site in de gaten of de app-groep en als er velden onbespeelbaar zijn zal er een alternatief trainingsschema zijn. Hierbij kan het zijn dat sommige teams die dag niet kunnen trainen. Heel spijtig, maar we houden dit bij en verdelen de ‘pijn’ zo eerlijk mogelijk. Veld 2 is overigens afgekeurd voor wedstrijden en het kunstgras wordt z.s.m. vervangen. Het is nog wel toegestaan om erop te trainen.

Clublied

Wellicht heb je het stukje over de clubliederen in het BD gelezen? Ook wij werden vermeld. Sinterklaas heeft immers een aftrap gegeven voor een clublied. Wij nodigen iedereen uit om gedurende dit seizoen hun ideeën over teksten en muziek in te leveren. Misschien kunnen we dan op de volgende ALV in het najaar over een clublied stemmen?

Vrijwilligersbeleid

Met het ingaan van de 2e competitiehelft krijgt ook de invulling van het vrijwilligersbeleid meer gestalte. Er zijn natuurlijk als veel lopende zaken. Zo fluiten FCT1-2 en JO19-1 wekelijks jeugdwedstrijden en hebben er jeugdspelers hun scheidsrechter diploma behaald. Maar er volgt nog meer, want de vereniging, dat zijn we immers samen! Op de site staat het beleid en ook welk team welke taken gaat verrichten.

De senioren beginnen na de winterstop om wekelijks 2 spelers aan te leveren om op zondagmiddag in de kantine te helpen. Dit hopen we bij de start van het komende seizoen uit te kunnen breiden naar de zondagochtend en de zaterdag. We willen immers allemaal dat de kantine open is en de prijzen betaalbaar zijn.

Contributie

Tenslotte zullen ook de leden met een contributieachterstand de komende periode bericht krijgen en indien nodig helaas in Sportlink geblokkeerd worden, tot de betalingen weer ingelopen zijn. Heb je hier vragen over of lukt het overmaken niet, neem dan contact op met de penningmeester.

Ondersteuning

2019 wordt een interessant jaar voor onze jonge vereniging. Blijft de ledengroei doorgaan? Kunnen we de definitieve plannen voor de nieuwbouw bekendmaken? Kunnen we de processen binnen onze club beter structureren en onze trainers en coaches naar behoren ondersteunen? Vinden we geschikte vrijwilligers om ons bij deze doelen te helpen? De tijd zal het leren, maar als je ideeën hebt hoe het ergens beter kan, dan horen we het graag en natuurlijk ook als je interesse hebt om ons hierbij in welke vorm dan ook te ondersteunen.

Tot gauw langs het veld of in de kantine!