Nieuwsupdate april 2019

5 april 2019

Beste leden,

Tijd voor wederom een update vanaf de bestuurskamer. De laatste fase dient zich aan en dus wordt het extra spannend… Zal ons eerste team wederom het kunststukje van vorig jaar weten te herhalen om zich te handhaven in de eerste klasse? Gaat het tweede en derde team lukken hun voorsprong op de ranglijst in een kampioenschap om te zetten? En dit geldt ook voor vrouwen 1? En natuurlijk is er ook nog spanning bij andere teams en de jeugd. Laten we hopen, dat er bij mooi weer talloze sportieve successen behaald mogen worden.

Ondertussen is men bij de senioren en bij de jeugd ook al bezig met komend seizoen. Welke teams krijgen we en wie gaat deze teams begeleiden en trainen? Mocht u interesse hebben, meld dit dan aub bij de coördinatoren of simpel via info@fctilburg.nl.

Jeugdzaken

Na het vertrek van de jeugdvoorzitter is er door een groep betrokken leden een commissie gestart om te bekijken hoe we deze positie in kunnen/ willen vullen en ook hoe we de jeugd beter af zouden kunnen stemmen. Wellicht heeft u de flyers ook al gezien? Er wordt door hen ook gezocht naar mensen die een steentje bij willen dragen, in welke hoedanigheid dan ook. Dus vindt u het gezellig om op zaterdag met uw kind mee te komen naar FCT en u wilt helpen, dan stellen wij dat enorm op prijs. Ook als u geen groot voetbalverstand heeft, kunt u de vereniging zeker helpen, om de jeugd aan het voetballen te krijgen en te houden.

Handen uit de mouwen

Wist u overigens dat de teamtaken bij de jeugd goed lopen en dat er verschillende teams geregeld spelers leveren om bij trainingen te assisteren, wedstrijden te begeleiden of te fluiten etc.? We vinden het belangrijk dat onze jeugd leert wat het betekent om lid te zijn van een VERENIGING. En dat dat dus iets anders is dan dat je met je contributie het product ‘voetbal’ koopt en verwacht dat daarmee alles maar voor je gedaan wordt.

De seniorenteams dragen ook her en der hun steentje bij en leveren scheidsrechters, trainers en ieder zondagmiddag staan er 2 spelers/ speelsters achter de bar om de kantinecommissie te ondersteunen. De vereniging, dat zijn we samen!

Het complex

De nieuwbouw van de kleedkamers is, zo vertelt ons de informatie vanuit de gemeente, bijna in de aanbestedingsfase. Goed nieuws, maar de geruchten van een begin in augustus zijn waarschijnlijk nog wel wat te optimistisch. Wat wel zo goed als gereed is, is de nieuwe kunstgraslaag op veld 2. T.z.t. komen hier ook extra lijnen op voor de jeugdafdeling, dat scheelt veel werk op de zaterdagen. De verlichting van veld 3 wordt iets aangepast, omdat er (terecht) geklaagd werd door de omwonenden. Een doorn in het oog blijft de onveilige situatie bij de hoofdingang. Ondanks 2 ongelukken deze winter lijkt de gemeente hier maar geen haast mee te maken. Onvoorstelbaar en we blijven hierop hameren. Blijft u ondertussen zoveel mogelijk de parkeerplaats en anders de vakken aan de complexzijde gebruiken? Langs het kanaal is officieel niet toegestaan en de politie heeft al gedreigd te gaan bekeuren! Nieuws over de nieuwe kantine is er helaas nog niet. De reden is simpelweg het financiële plaatje. Er zit een gat tussen wat wij bereid zijn te investeren en de begrote kosten. We zijn met de gemeente in overleg hoe dit gat te dichten.

Tenslotte

We willen graag de 2 nieuwe scheidsrechters feliciteren met hun knvb-badge; Perry van Boxtel en Tibet Özturk proficiat en alvast dank voor jullie inzet. Scheidsrechters maken voetbal mogelijk!

Op vrijdag 17 mei is de jaarlijkse vrijwilligersavond. Dit is de uitnodiging hiervoor! Dus was je het afgelopen seizoen vrijwilliger van FCT dan zijn jij en je partner van harte welkom op deze avond. Op de clubsite zal hiervoor nog meer reclame gemaakt gaan worden en meer info volgen.

Graag tot ziens langs de velden!