nieuwsupdate 6 september

6 september 2017

Beste leden,

Na het kennismakingstoernooi van de senioren 2 weken terug was het afgelopen zaterdag de beurt aan de jeugd om FC Tilburg in bedrijf te zien. Hoewel voor hen de feestelijke opening van dit eerste seizoen als FC Tilburg met spellen en muziek plaatsvindt op 23 september kwam nu al bijna iedereen in actie.

Overal renden onze jongens en meiden rond in de nieuwe Blicon-tenues. Het was mooi weer, gezellig en ook een drukte van jewelste.

Het maakte ook duidelijk dat we de tijdelijke tenten helaas hard nodig hebben. We gaan deze tenten nu inrichten zodat onze jeugd wel gewoon kan zitten bij het omkleden. Ook blijven we de gemeente om spoed manen bij de verdere completering van ons complex. Dit geldt dus ook voor de nieuwe kleedkamers, kantine, parkeerplaats, verlichting op het terrein en bij veld 3 en overige veiligheidsmaatregelen (zoals verkeersdrempeltjes voor de kantine).

Zoals in de krant te lezen was heeft Willem II aangegeven graag een complex voor zichzelf (voormalig RKTVV-terrein) te willen. Hoewel de samenwerking met Willem II voor ons naar tevredenheid verloopt snappen we hun wens naar meer ruimte. De gemeente gaat voor de kerst een standpunt innemen en wij blijven ons vooral inzetten voor het goed regelen van ons gezamenlijke gebruik aan de Spoordijk. De gemeente heeft zowel tegen ons als de krant aangegeven dat de geplande oplevering in 2019 niet in gevaar komt. We houden de vinger aan de pols.

Met zoveel drukte is het belangrijk, dat duidelijk is wie je waarvoor kunt benaderen. In de loop van de week zal op de site een begin worden gemaakt met een ‘smoelenboek’. Daar kun je foto’s van allerlei mensen binnen FC Tilburg vinden met hun functie en evt mailadres. Ook de functielijst op de site krijgt een grondige update en als u nog een paar uur vrij heeft? Kijk vooral wat u nog voor uw club zou kunnen betekenen. Er staan nog verschillende functies (waaronder jeugdtrainers en co√∂rdinatoren) open.

Met het vrijwilligerswerk is ook een begin gemaakt. De selectie levert al wekelijks 2 scheidsrechters aan de jeugd en alle overige seniorenteams krijgen deze week via hun leider(ster)/ aanvoerder een mail met de doelstelling t/m de kerst. (Het betreft met name bardiensten en wedstrijden fluiten bij de jeugd of bij henzelf)

Bij de  jeugd is een pilot gestart met de J013-2 om te kijken hoe we het vrijwilligersbeleid bij de jeugd in kunnen vullen. Daarover dus gauw meer.

Op 30 oktober om 20.00 vindt de eerste ledenvergadering plaatst. Een kans voor ons om u goed bij te praten over alle ontwikkelingen en lopende zaken en voor u om de nieuwe club en natuurlijk elkaar te leren kennen. Noteert u het alvast in de agenda?

Op 24 september vindt de competitiestart voor ons eerste team plaats en die dag verwelkomen we ook feestelijk onze nieuwe hoofdsponsor Blicon.

We zien jullie graag dan, maar ook al eerder op of rond de velden en u kunt ons altijd mailen voor vragen of opmerkingen.

Sportieve groeten