Nieuwsbericht februari 2020

20 februari 2020

Graag brengen wij jullie op de hoogte van zaken die ons als bestuur bezig houden en voor jullie van belang zijn.

Soms zijn we zo druk bezig met alle werkzaamheden, zowel privé/zakelijk als voor FC Tilburg, dat wij als bestuur vergeten jullie via een nieuwsbrief op de hoogte te houden. Dat is niet goed, dat weten wij zelf ook, en daar zullen we in de toekomst beter op moeten letten.

FC Tilburg 1

Zoals jullie vast allemaal al hebben gelezen/gehoord heeft het bestuur besloten na het lopende seizoen niet verder te gaan met Sofus de Rooij als hoofdtrainer. Wij als bestuur bedanken hem voor zijn inzet voor eerst LONGA en daarna FC Tilburg en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club Blauw-Wit ‘81 waar hij vanaf komend seizoen de hoofdtrainer is.

Zoals ook al eerder vermeld is Michael de Boer aangesteld als nieuwe trainer en wel voor 2 seizoenen. Hij vervult momenteel de functie van assistent-trainer bij het eerste elftal. Daarnaast is hij op dit moment bezig om zijn selectie en zijn staf voor komende seizoen op orde te brengen. Wij wensen Michael veel succes toe!

Nieuwbouw

Het bestuur van FC Tilburg is, net zoals velen van jullie, enorm gefrustreerd dat er nog steeds geen beslissing is genomen in de politiek omtrent de bouw van de kleedkamers en de kantine. Binnen de gemeente hebben er de laatste jaren nogal wat persoonlijke verschuivingen plaatsgevonden. Dit heeft het proces zeker geen goed gedaan, omdat de nieuw aangestelde mensen eerst weer volledig in het dossier moesten worden ingeleerd.

Daarom hebben wij als bestuur aangedrongen op een overleg met wethouder Rolph Dols om nogmaals de urgentie van de nieuwbouw te benadrukken. Deze afspraak staat voor dinsdag 17 maart.

Ook zijn wij voornemens om op de oude plek van de keet van Willem II (rechts naast de kantine) een nieuwe tijdelijke keet neer te zetten. De gemeente heeft hier inmiddels mee ingestemd en zodra alle papierwerk is afgerond -en de kosten van zo’n plaatsing niet exorbitant hoog zijn- zal er een keet neer gezet worden voor de opslag van onze kleding en het wassen van sommige tenues.

AED/BHV/EHBO

Zoals eerder al aangegeven hebben we de gelden die we hebben opgehaald met de Grote Club Actie gereserveerd voor de aanschaf van een AED. Ook gelden van de club van 50 hebben we hiervoor gereserveerd. De AED is inmiddels aangeschaft en zal weldra een plek aan de buitenkant van de kantine krijgen.

Omdat wij als bestuur het fijn zouden vinden te weten wie van onze leden (of ouders van) in het bezit zijn van EHBO en/of BHV en/of AED zouden wij het fijn vinden als we hiervan op de hoogte worden gebracht. Stuur een mailtje naar secretaris@fc-tilburg.nl als je in bezit bent van een of meerdere diploma’s.

Sponsoring

Als voetbalclub zijn wij altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Omdat het contract met de huidige sponsor afloopt, zijn wij op zoek naar een hoofdsponsor voor het sponsoren van de mannen selectie (FCT-1, FCT-2, JO19-1). Daarnaast zijn wij bezig met een mogelijke sponsor voor de vrouwen/meiden afdeling. Ook zal er ruimte komen voor teamsponsoring. Mocht je een sponsor weten, neem dan contact op met de penningmeester via penningmeester@fc-tilburg.nl

Ook hebben we voor werving van sponsoren een aantal bedrijven van industrieterrein Loven uitgenodigd om te komen kijken naar de wedstrijd van FC Tilburg-1 op zondag 8 maart.

Sponsorkliks

Iedereen bestelt wel eens iets via internet. Hier kan FC Tilburg gemakkelijk (gratis) extra geld mee binnen halen.

Het werkt heel simpel:

1. Ga naar www.sponsorkliks.com
  2. Kies de website waar je iets wil bestellen (denk bijvoorbeeld aan Mediamarkt, Albert Heijn, Bol.com, Booking.com, Thuisbezorgd.nl, Lidl, aboutyou en nog veel meer)
  3. Bestel de items die je nodig hebt op de normale manier
  4. FC Tilburg ontvangt een klein percentage van het aankoopbedrag.

Zo simpel is het. Helaas werkt het niet via de apps van de deelnemende bedrijven. Het is echt de bedoeling dat je via de website: www.sponsorkliks.com naar de gewenste winkel gaat en daar je bestelling doet. Geef dit ook door aan die tante die al haar boodschappen via internet doet of het nichtje dat verslaafd is aan shoppen bij aboutyou.nl. Vertel het verder en verdien gratis geld voor de club.

Activiteiten

Op zaterdag 22 februari vieren we bij FC Tilburg weer carnaval. Leuk voor jong en oud. Met warme wafels, schminken, alle carnavalskrakers van een lekker delleke tot een porseleinen pony en tot slot ook nog een echte carnavalsband die komt toeteren. We hebben natuurlijk ook een prijsje voor het schönste poepke van FC Tilburg. Wie loopt er het mooist bij van de kleintjes? Kom gezellig hossen, springen, polonaise lopen, meezingen en gek doen. We zien je graag zaterdag vanaf 14.00 uur aan de Spoordijk.

Vrijdagavond 3 april is het tijd om een potje bingo te spelen. We organiseren een paasbingo voor alle volwassen die het leuk vinden om mee te doen en prijzen te winnen. Zoals het er nu naar uitziet spelen we 10 rondes en een koopronde. De kaarten kosten €6,- per stuk en een dubbele kaart is €10,- euro.

Voor deze activiteiten zijn wij nog op zoek naar leuke prijzen (sponsoren). Vrijwilligers en leuke ideeën zijn ook altijd welkom. Wil je zelf iets organiseren? Dat kan natuurlijk ook (GRAAG ZELFS). Neem contact op via de mail:  activiteiten@fc-tilburg.nl.

Invulling volgend seizoen

Op dit moment zijn we volop bezig om het trainers/leiders plaatje voor komend seizoen op orde te krijgen. De eerste gesprekken voor de selectie trainers hebben al plaats gevonden.

Daarnaast zijn we al aan het inventariseren hoeveel teams we per categorie we volgend seizoen zouden kunnen inschrijven.

Bestuur FC Tilburg