Nieuwe jeugdvoorzitter

3 juni 2019

Even voorstellen….

Aangezien ik per september 2019 het nieuwe “Hoofd Jeugd” word bij FC Tilburg, is mij verzocht om me alvast aan jullie voor te stellen. Kleine moeite; mijn naam is Jules Constant, getrouwd met Sophie, vader van Olivia en Maurits en woonachtig te Berkel-Enschot.

Sinds 2002 directeur/eigenaar van Incasso- en juridisch adviesbureau Constant & Van den Heuvel B.V. en bedenker van de app “sneljecenten.nl”. Als jurist heb ik jarenlang ervaring opgedaan in het saneren van bedrijven, het leiden van ondernemingen en heb ik meerdere besturen voorgezeten, waaronder van VvE’s en een aantal consortia met beursgenoteerde ondernemingen.

Toen ik gevraagd werd voor mijn nieuwe rol, was mijn antwoord vrij snel gegeven, en wel vanwege eigenlijk maar één hele simpele hoofdreden: “FC Tilburg is goed voor mijn zoontje geweest en dat is zij nog steeds, dus ik ben goed voor de club”. Geloof me, ik heb het van dichtbij ook anders meegemaakt. Het ontbreekt de jeugd bij FC Tilburg in de basis aan helemaal niets; er zijn voldoende trainers en materialen beschikbaar, er staan scheidsrechters paraat, de kantine is bemand en het wedstrijdsecretariaat alsook vele andere vrijwilligers steken wekelijks vele uren vrije tijd in de club. Is dat vanzelfsprekend? Nee, absoluut niet, integendeel.

Ik ben er wel van overtuigd, dat er meer duidelijkheid en overzicht geschapen kan worden in de structuur en organisatie van de club. Denk daarbij aan duidelijker omschreven taken, doelen en verwachtingen voor de diverse vrijwilligers. En mocht je bijvoorbeeld als (jeugd)lid of ouder/verzorger van een lid een vraag of opmerking hebben, dan dienen er duidelijkere routes naar concrete personen, afdelingen en antwoorden voorhanden te zijn. Oftewel, men dient elkaar simpelweg nog wat beter te leren vinden. Nu juist in het streven naar meer overzicht en een duidelijke(re) structuur binnen de club, zie ik een rol van betekenis voor mezelf weggelegd zijn.

Voetballen bij FC Tilburg moet voor de jeugd een zorgeloos plezier zijn. Meisjes, jongens, voetballers in een derde team of in een selectieteam, het moet geen verschil maken. Kinderen moeten het leuk vinden om te komen voetballen. Buiten bewegen, weg bij die eeuwige X-box of Playstation en je best doen om er een goed resultaat uit te slepen, week in week uit, niet meer niet minder.

Ik zal regelmatig bij de club aanwezig zijn, maar jullie kunnen me natuurlijk ook mailen, bellen of appen met vragen, opmerkingen of suggesties. Check de website voor mijn gegevens.

2019/2020, een mooi en duidelijk voetbalseizoen bij FC Tilburg.

Met hartelijke groet en tot ziens,

Jules Constant

1. Rob Waijers - 10 juni 2019 at 17:44