Jeugdvoorzitter beëindigt zijn functie

6 februari 2019
Beste FC Tilburgers,
Maandagavond 4 februari heb ik het bestuur medegedeeld dat ik stop met de functie van jeugdvoorzitter en bestuurslid bij FC Tilburg. Deze beslissing was erg lastig, maar op dit moment het beste voor mezelf. Ik wil graag toelichten waarom ik dit besluit heb genomen.
De afgelopen 5 jaar heb ik een studie gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast een full-time baan kan iedereen zich wel indenken hoe een week er voor mij uitzag. In deze periode heb ik ook nog eens een baan gekregen binnen ons bedrijf die voorheen niet bestond en die ik de afgelopen 2 jaar zelf vorm heb moeten geven. Deze functie bevalt me heel erg goed, maar ook hiervan kan iedereen zich bedenken dat dit veel energie kost. Het afronden van mijn studie in de afgelopen zomer voelde dan ook als een bevrijding.

Als je, na zo’n drukke periode, weer ineens tijd over hebt, voelt dat raar. Je kan die tijd dan ook niet goed invullen. Ze noemen dit ook wel het zwarte gat. Ik ben daar als persoon eigenlijk te nuchter voor en denk vaak “gewoon doordoen, dat komt wel goed”. Helaas werkte dat niet en dat had ik niet verwacht. De afgelopen maanden heb ik dan ook regelmatig periodes gehad waarin ik veel heb nagedacht over mezelf. Wat me steeds meer duidelijk werd in deze periode was dat ik al die tijd eigenlijk voornamelijk aan mezelf heb gedacht. Studie, andere baan, druk bij FC Tilburg, terwijl ik ook een prachtig gezin heb met een geweldige vrouw en 2 leuke kerels van 13 jaar. Die ben ik in die periode niet vergeten, maar heb ze, voor mijn gevoel, niet op de eerste plaats gezet. Steeds had ik wel weer iets te doen om bezig te zijn. Nu is de tijd aangebroken om dit weer te gaan omdraaien en de balans terug in evenwicht te brengen. Dat ben ik aan mijn gezin verplicht.

Het besluit om als jeugdvoorzitter te stoppen komt nooit op een goed moment, welk moment er ook gekozen wordt. Dat betekent echter niet dat zulke beslissingen niet genomen worden. Het bestuur is op zoek naar een vervanger, maar tot deze gevonden is, komen de taken op de schouders van de overige bestuursleden te liggen. De organisatie van een vereniging is complex, zeker van een vereniging die vanuit een fusietraject komt. Ik wil jullie daarom verzoeken om hier rekening mee te houden.

Ik ben niet helemaal uit beeld, want ik blijf begeleider van onze J014-1. We gaan elkaar daarom nog gewoon zien bij onze club. Mocht iemand een vraag hebben over mijn besluit ben ik altijd bereid om deze te beantwoorden.
Dank allemaal voor de samenwerking en we zien elkaar.
Groeten
Toine van Kollenburg