Gefeliciteerd met de fusie

29 juni 2017

Beste leden van FC Tilburg,

Gefeliciteerd met de fusie; een uitzonderlijke fusie!

Uitzonderlijk omdat het gelukt is drie voetbalclubs, die samen meer dan drie eeuwen aan voetbaltraditie vertegenwoordigen, die vergeet het niet, ook elkaars rivalen waren, bij elkaar te brengen tot één voetbalclub: Fusie Club Tilburg.

Ik ben heel trots op de drie besturen, waarvan ik een paar maanden onderdeel heb mogen uitmaken. Zij hebben hard gewerkt en hebben het voor elkaar gekregen De hulp van de diverse leden-vrijwilligers, die middels de vele commissies hun steentje hebben bijgedragen was daarbij onmisbaar! De organisatie van de nieuwe Fusie Club Tilburg staat er!

Het was een hele klus, en bij de laatste vier maanden was ik intensief betrokken. Het is echter nog niet klaar, en er zal nog veel werk verzet moeten worden. Maar een ding is zeker: vanaf 1 juli is het vernieuwde complex aan de Spoordijk het thuishonk van FC Tilburg.

In het begin zal het wennen zijn en ook aanpassen, daarvoor vragen wij jullie begrip, want de velden liggen er al wel, maar het paviljoen en de kleedkamers moeten nog gebouwd worden, ondanks onze tijdige inspanningen richting gemeente. Het oude clubhuis zal na de restyling in de zomer voorlopig dienst doen als thuishonk van FC Tilburg. Ik weet zeker dat we ons er allemaal gaan thuis voelen. Overigens bij de restyling kunnen we zeker nog hulp gebruiken, meld je dus aan en kom gezellig schilderen of klussen in de kantine!

Een eerste belangrijke stap is gezet, de feitelijke fusie op 1 juli. Er zullen er zeker nog een aantal volgen, zoals de genoemde realisatie van het nieuwe paviljoen en de kleedkamers. Ik heb het volste vertrouwen in het nieuwe bestuur van FC Tilburg, een bestuur met zeer gemotiveerde en hardwerkende vrijwilligers die er vol voor gaan, om er een mooie nieuwe club van te maken aan de Spoordijk. Zij zullen er ook voor zorgen dat de zogenaamde “best practices” van NOAD, LONGA en RKTVV zullen worden voortgezet in FC Tilburg.

Echter voor mijzelf zit de taak er op. Ik heb de afgelopen tijd, er zelf voor gekozen in de betrekkelijke luwte hard te werken samen met het bestuur aan de totstandkoming van de fusie. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat FC Tilburg een voorzitter verdient die het zichtbare boegbeeld wordt van de nieuwe fusieclub. Daarom heb ik gekozen om te stoppen op 1 juli na de totstandkoming van de fusie.

Ik denk dat het een goed moment is. Op 30 juni worden bij de notaris de handtekeningen gezet en is de fusie echt een feit. Nu kan de opbouw beginnen. Een nieuwe voorzitter van FC Tilburg, kan daar dan mee aan de slag.

Maar de vereniging is natuurlijk niet alleen het bestuur, de vereniging dat zijn natuurlijk de leden! Er zijn vele vrijwilligersfuncties waar we nog mensen voor nodig hebben. Het slagen van de fusie en het verder groeien tot een levendige en gezellige voetbalclub valt of staat met de inzet van de leden!

Ik wens FC Tilburg in ieder geval alle succes toe en zal de club zeker blijven volgen als sportwoordvoerder!

Met hartelijke en sportieve groet,
Helma Oostelbos