Fc Tilburg neemt afscheid van Sofus de Rooij op het eind van dit seizoen

15 december 2019

Het bestuur van FC Tilburg en hoofdtrainer Sofus de Rooij hebben in goed overleg besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Sofus, zijn stafleden en de spelersgroep hebben naar elkaar en het bestuur uitgesproken vertrouwen te hebben in een goede afloop in het resterende seizoen, met handhaving als belangrijkste doelstelling. Door het grote blessureleed bekleedt FC Tilburg momenteel de voorlaatste plaats in de 2e klasse E. Sofus verwacht completer aan de tweede seizoenhelft te kunnen beginnen, zodat de inhaalrace met de concurrenten in gang kan worden gezet.

Sofus is de eerste hoofdtrainer van de Fusieclub Tilburg. Na twee seizoenen hoofdtrainer te zijn geweest bij TSV LONGA is hij in 2017 begonnen bij FC Tilburg met als voornaamste taak: het formeren van het 1e selectieteam vanuit de drie fusieverenigingen TSV NOAD, TSV LONGA en RKTVV, aangevuld met spelers van andere verenigingen. Hij heeft met verve de clubculturen, de verschillende technische – en tactische visies én het verschil van inzicht over wat er van spelers in het kader van zelfdiscipline wordt verwacht, samengesmeed tot één heldere structuur, aanpak en identiteit, waarmee FC Tilburg vooruit kan. Daarnaast heeft er behoorlijk wat jeugdig talent gedebuteerd onder zijn leiding.

De komende periode zal het bestuur zich beraden op de te nemen stappen om de functie van hoofdtrainer voor komend seizoen in te vullen. Uiteraard nemen we als vereniging en bestuur nog op gepaste wijze afscheid van Sofus de Rooij. Vooruitlopend hierop bedanken we hem voor zijn inzet tot nu toe en wensen hem, zijn staf en de spelersgroep veel succes toe in de resterende periode.

Bestuur FC Tilburg