FC Tilburg benoemt selectietrainers en gaat voor continuïteit!

8 februari 2019

Donderdag 7 februari 2019

FC Tilburg en hoofdtrainer Sofus de Rooij hebben besloten om de samenwerking met één seizoen te verlengen. Sofus is bezig aan zijn tweede seizoen bij het eerste elftal en heeft samen met zijn staf, vanuit de drie fusieverenigingen, een jong en homogeen team opgebouwd, waarmee FC Tilburg nog jaren vooruit kan. Het doet het bestuur dan ook deugd dat Sofus komend seizoen weer voor de groep staat om het ontwikkelingsproces bij de spelersgroep een vervolg te geven.

Ook bij het 2e selectieteam gaat FC Tilburg komend seizoen door met de huidige trainer-coach, Yavuz Cosar. Yavuz is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Tilburg, waarin hij samen met zijn staf op succesvolle wijze heeft geïnvesteerd in het groepsproces van zijn team. FC Tilburg 2 (zondag) bekleedt momenteel de eerste plek op de ranglijst.

FC Tilburg heeft het opleiden van – en de kans geven aan eigen talent hoog in het vaandel staan. Volgens het bestuur houdt dit niet op bij de voetballer, maar wordt er ook gekeken naar het talent van trainer-coaches, scheidsrechters en anderen die een bijdrage leveren aan de vereniging. Met ingang van komend seizoen wordt de functie van assistent trainer-coach bij het eerste elftal ingericht als opleidingsplek voor talentvolle trainer-coaches binnen FC Tilburg, die middels een KNVB-cursus een vervolgstap willen zetten in hun trainersloopbaan. Michael de Boer, nu trainer-coach van FC Tilburg JO19-1, gaat hiervan gebruik maken en bekleedt komend seizoen de functie van assistent trainer-coach hij het eerste elftal.

Het bestuur wenst Sofus, Yavuz en Michael veel succes toe in het resterende en komende seizoen.

Mede namens het bestuur,

Erwin Smolders