FC Tilburg benoemt hoofdtrainer

25 januari 2020

Michael de Boer is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Tilburg. Hij vervult momenteel de functie van assistent-trainer bij het eerste elftal. Michael is zijn trainerscarrière begonnen bij RKTVV. Hij maakte bij deze vereniging onder andere deel uit van de trainersstaf van de seniorenselectieteams. Tijdens het seizoen 2012-2013 heeft Michael de overstap gemaakt naar TSV NOAD. Bij deze vereniging is hij vijf seizoenen lang als trainer-coach verantwoordelijk geweest voor de selectieteams bij de JO17 en JO19. Bij FC Tilburg heeft hij twee seizoenen de JO19-1 onder zijn hoede gehad. Michael beschikt over veel voetbalkennis en –ervaring. Hij is begonnen in de jeugdopleiding van Olympique Marseille en heeft na de verhuizing van Frankrijk naar Nederland, zijn voetbalcarrière  voortgezet bij de jeugdopleiding van de betaald voetbalorganisaties FC Den Bosch, Willem II (in combinatie met de topsportklas op het Willem II college) en FC Eindhoven. Bij FC Eindhoven heeft hij twee seizoen deel uitgemaakt van de seniorenselectie (BVO). Helaas moest hij stoppen vanwege blessures. Bij TSV NOAD heeft hij nog kortstondig gespeeld in het eerste elftal, echter nota bene in de wedstrijd tegen RKTVV raakte hij ernstig geblesseerd. Hij besloot om zich volledig te gaan richten op zijn trainerscarrière.  Dit seizoen rondt Michael zijn trainingscursus voor het UEFA B diploma af. Wij hebben Michael leren kennen als iemand die verenigingsbreed meedenkt in het voetbalbeleid van FC Tilburg.

Met de aanstelling van Michael, zijn wij ervan overtuigd de juiste trainer te hebben aangesteld, die de eerste elftalselectie zal voorzien van nieuwe impulsen en ontwikkelingen om verder door te groeien. We hebben dan ook een goed gevoel bij zijn benoeming en wij wensen hem, zijn staf, die hij op korte termijn vorm gaat geven en de spelers dan ook veel voetbalplezier en succes toe. Het resterende seizoen blijft Michael de functie van assistent-trainer uitoefenen en zal hij samen met Sofus de Rooij de inhaalrace met de concurrenten in de tweede klasse aangaan.