Aftrapweekend sportiviteit & respect

11 september 2017

Beste leden,

In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 vindt op onze vereniging het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats.

Positief Voetbalklimaat Tilburg is een initiatief van alle Tilburgse voetbalverenigingen, waarmee we ons gezamenlijk inzetten voor sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Tijdens het aftrapweekend staan we hierbij stil en vinden er rondom de wedstrijden diverse activiteiten plaats in het teken van sportiviteit en respect. Hieronder worden een paar activiteiten uitgelicht:

Welkom op ons sportpark
Zaterdag 23 september worden alle bezoekers welkom geheten op ons sportpark met een kopje koffie/thee en ontvangen informatie over het project Positief voetbalklimaat Tilburg bij onze stand.

Voor de wedstrijd/aftrap
Ouders en kinderen verzamelen zich 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd allemaal voor de banner van sportiviteit en respect (tegenover de kantine). Daar wordt een foto gemaakt. Daarna gaan de teams naar het veld en verzamelen in de middencirkel (in het midden op half veld). Daar zal iemand van de vereniging kort iets vertellen over het belang van Positief Voetbalklimaat Tilburg en sportiviteit en respect. Zowel het uit als thuisspelende team (vanaf de D-jeugd) krijgt een aanvoerdersband overhandigd door de scheidsrechter/iemand van de vereniging. Alle ouders, trainers/coaches, leiders en kinderen doen mee met het schudden van de handen, om elkaar een sportieve wedstrijd toe te wensen.

Na de wedstrijd
Bij de E en F pupillen wordt na afloop van de wedstrijd (penalty schieten) aan de rand van het veld (richting kleedkamer) een erehaag gemaakt door de ouders van beide teams. Bij de D pupillen worden na afloop van de wedstrijd handen geschud in het midden van het veld.

Na het douchen worden de F, E en D teams (zowel thuisteam als tegenstander) verzocht om in de kantine gezamenlijk aan 1 tafel plaats te nemen en krijgen zij een teambox met fruit en een bekertje ranja aangeboden om de wedstrijd gezamenlijk af te sluiten.

Wordt ook ambassadeur van Positief Voetbalklimaat Tilburg
Vindt u het ook belangrijk dat uw zoon of dochter met plezier voetbalt bij onze vereniging? Wilt u zich ook inzetten voor een Positief Voetbalklimaat in Tilburg? Wellicht kunt u ons meehelpen en iets voor de vereniging betekenen. Wilt u hier meer informatie over? Geef het aan bij onze stand tijdens het aftrapweekend of neem contact op met Angelique van der Veer. Check ook de Facebookpagina van Positief Voetbalklimaat Tilburg: www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg.

Wij hopen jullie allen weer te mogen ontvangen op ons sportpark en gezamenlijk van een respectvol en sportief voetbalweekend te kunnen genieten!

Met sportieve groet,

Namens het bestuur/commissie S&R van FC Tilburg

1. A.F.Jacobs - 17 september 2017 at 10:59

Wanneer komen de uitslagen op de site.

Beantwoorden